Filtera på:
REGISTRERA

TOTALT   2 100 SEK
  Moms 25% 525 SEK
  Att betala (medlem) 2 625 SEK

BETALNING

PayEx

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

VÄLKOMMEN TILL
STYRELSEAKADEMIEN NORR

Vi brinner för företagande och styrelsearbete och vill - på alla sätt vi kan - bidra till utvecklingen av näringslivet i den norra delen av vårt land.

StyrelseAkademien Norr finns nu på fyra orter - Luleå, Skellefteå, Umeå och Örnsköldsvik, och vi arbetar aktivt med att skapa medlemsnytta för våra medlemmar som stadigt ökar i antal. Detta gör vi genom att skapa mötesplatser med möjligheter för nätverkande, inhämtande av kunskap och erfarenhetsutbyten.

Läs mer om oss…

Utbildning

Kursprogram

Nu finns hösten och vårens utbildningar att boka! Vi erbjuder både grundläggande certifieringsutbildning i styrelsearbete och spännande endagarsutbildningar med inriktning modern ekonomistyrning, ordföranderollen och valberedning.

Evenemang

Luleå frukostmöte: Styrelsens betydelse för utvecklingen av ett snabbväxande företag inom datacenterbranschen

Fortlax datacenter har haft en lång och inte helt enkel resa från starten 2004. Det stora genombrottet kom 2016 när BMW Group blev stor kund. Tillväxten har ökat drygt 300 % mellan 2016 och 2017 och nu står bolaget inför stora möjligheter, men också flera utmaningar såsom kapitalanskaffning för utbyggnad, att i rätt tid hitta kompetens - både inom IT och styrelse för bolagets fortsatta tillväxt. ”En aktiv, erfaren, kunnig och arbetande styrelse är en förutsättning för att Fortlax ska lyckas”, Anders Berglund, VD Fortlax Kom och lyssna på Anders Berglund, VD Fortlax föreläsa om detta i Luleå 17 november

Evenemang

Save the date! Stora Styrelsedagen 2018 Luleå

SAVE THE DATE! Stora Styrelsedagen i Luleå 22 februari 2018. Med bland annat Azita Shariati och Thomas Ek.

Evenemang

Skellefteå frukostmöte: Vad gör en bankdirektör?

Eva Berggren, chef på Handelsbanken i Skellefteå ger oss en inblick i jobbet som chef för ett bankkontor och hur man jobbar med ledarskapsfrågor inom Handelsbanken. Vi får även lyssna till hur Handelsbanken för sjunde året i följd blivit utsedd till Årets affärsbank enligt Finansbarometern samt träffa Bärndt Hedman, placeringsrådgivare, som berättar om Handelsbankens unika Private Banking koncept. Kom och lyssna! 14 november på Scandic Skellefteå.

Evenemang

Umeå frukostmöte: Skattenyheter 2018

Skattefrukost låter onekligen väldigt tråkigt, men faktum är att våra nyhetsseminarium om aktuella skattefrågor genom åren fått många entreprenörer att le belåtet. Kom och lyssna på Andreas Vretblom, KPMG. Kafé Station i Umeå 10 november!

Föreningsstämma i Norr

Fredag den 17 mars kl 09:00-10:00 Kafé Station Umeå, direkt efter frukostmötet Välkomna!

Föreningsstämma i Örnsköldsvik

Torsdag den 16 mars kl 08:45-09:15 Elite Plaza Örnsköldsvik, direkt efter frukostmötet. Välkomna!

Evenemang

Gå på basket med StyrelseAkademien Norr - OBS! Inställt!

Luleå basket finalmatch 21 april Vi tittar på finalmatchen, äter middag tillsammans och får möta lagcoachen David Visscher och styrelseordförande för Luleå Basket Lars Olov Söderström. Vi får lyssna till hur man leder ett lag i medgång och hur styrelsen för ett basketlag arbetar.

Nyheter

Han vet hur man bygger upp en förening

Olof Degerfeldt är Årets Styrelseledamot 2017. Priset får han för sitt stora engagemang och för sitt framgångsrika arbete i StyrelseAkademien Norr. Han har funnit ett skalbart koncept som kan användas på andra orter.

Evenemang

Inspirationsföreläsning och After Work: Betydelsen av bra mentorer och bank då man bygger ett företag

Almi och StyrelseAkademien bjuder in till inspirationsföreläsning av Christoffer Lundström från Pite Havsbad Group som berättar om sina erfarenheter av att växa med hjälp av extern kompetens. StyrelseAkademien Norr är på plats för att berätta om relationen mellan företaget och banken med fokus på styrelse, och mellan VD och styrelse, mm. Kom och träffa oss!

Evenemang

Luleå frukostmöte: Hur kommer jag igång med ett aktivt styrelsearbete?

Vill du få igång styrelsearbetet i ditt företag, eller få ut mer av den befintliga styrelsens arbete? Oavsett om du är ägare, styrelseledamot, vd eller har alla dessa roller samtidigt kommer du få många bra tips och råd på denna föreläsning. Vi kommer att prata om vilken nytta man kan ha av en styrelse i sitt företag, och hur man kommer igång. Fredag 12 september

Premium

"Debatten kring mångfald har gått fel"

Svenskt Näringslivs ordförande Leif Östling räds inte stora styrelser. De behövs, särskilt i internationella bolag, menar han. Men Svenskt Näringslivs egen styrelse är ändå under omstöpning.

Opinion

"Det blir svårare att bedriva ett modernt styrelsearbete"

Särbehandling av hur styrelsearvoden beskattas försämrar svensk konkurrenskraft: StyrelseAkademien uppmanar till förändring i lagstiftningen så att det tydligt framgår att det är möjligt att fakturera styrelsearvoden från egna företag. Sydsvenskan 24 augusti

20th European Corporate Governance Conference

“Innovation and Digitalisation in Company Law" and their impact on the wider corporate governance debate will be the theme of the 20th European Corporate Governance Converence, set in Malta on May 4th.

Opinion

ABL är otvetydig: Bolagets bästa står i centrum

När Haldex utsattes för ett bud från ett tyskt företag hamnade styrelsen i ett svårt dilemma. Skulle den ha bolagets bästa för ögonen – eller aktieägarnas? För Per Westerberg framstår det som klart att aktiebolagslagen ska råda. Ledaren, Professionellt Styrelsearbete nr 3 2017

Utbildning

Aktivera dig efter semsestern - höstens Master fokus-utbildningar drar igång i september

Utbildningarna vänder sig till dig som är aktiv styrelseledamot eller ordförande och som självständigt vill kunna identifiera och driva ett värdeskapande styrelsearbete. Här är höstens datum.

Nyheter

Arvodena för låga i förhållande till ansvar, plikt och tid

Svenska styrelsearvoden stiger, visar färsk statistik från Novare Pay Consulting. Men i ett internationellt perspektiv sker uppgången från låga nivåer. Om nuvarande takt håller i sig, lär det dröja innan det finns balans mellan ledande befattningshavares lön och styrelsens arvode.

LÄS MER NYHETER FRÅN HELA STYRELSEAKADEMIEN

Nationella partners: