Filtera på:
REGISTRERA

TOTALT   2 100 SEK
  Moms 25% 525 SEK
  Att betala (medlem) 2 625 SEK

BETALNING

PayEx

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

VÄLKOMMEN TILL
STYRELSEAKADEMIEN NORR

Vi brinner för företagande och styrelsearbete och vill - på alla sätt vi kan - bidra till utvecklingen av näringslivet i den norra delen av vårt land.

StyrelseAkademien Norr finns nu på fyra orter - Luleå, Skellefteå, Umeå och Örnsköldsvik, och vi arbetar aktivt med att skapa medlemsnytta för våra medlemmar som stadigt ökar i antal. Detta gör vi genom att skapa mötesplatser med möjligheter för nätverkande, inhämtande av kunskap och erfarenhetsutbyten.

Läs mer om oss…

Nyheter

Han vet hur man bygger upp en förening

Olof Degerfeldt är Årets Styrelseledamot 2017. Priset får han för sitt stora engagemang och för sitt framgångsrika arbete i StyrelseAkademien Norr. Han har funnit ett skalbart koncept som kan användas på andra orter.

Utbildning

Kursprogram

Nu finns hösten och vårens utbildningar att boka! Vi erbjuder både grundläggande certifieringsutbildning i styrelsearbete och spännande endagarsutbildningar med inriktning modern ekonomistyrning, ordföranderollen och valberedning.

Utbildning

Rätt Fokus i styrelsearbetet

Vår populära grundläggande certifieringsutbildning. Kursen passar dig som vill känna dig mer mogen att åta dig ett styrelseuppdrag, eller känna dig tryggare i din roll som ägare, styrelseledamot eller vd. Kursen ges under två dagar och innehåller delarna Rätt styrning - Rätt bemanning - Rätt inriktning - Rätt arbetssätt Luleå 11-12 oktober 2017; Örnsköldsvik 24-25 oktober 2017; Skellefteå 13-14 mars 2018

Evenemang

Skellefteå frukostmöte: Affärsområde X

Christoffer Svanberg har stor erfarenhet av arbete med marknadsföring och affärsutveckling. Nu är han chef för affärsområdet med det hemlighetsfulla namnet ”X” på Skellefteå Kraft. Kom och hör honom berätta! 12 september på Scandic Skellefteå.

Evenemang

Skellefteå medlemslunch: Lägesrapport Näringslivsutveckling

Skellefteås näringslivschef Bengt Ivansson ger oss en analys hur det står till med näringslivet i området. Mycket händer i kommunen, inte minst byggs det en hel del men även flera infrastrukturfrågor är aktuella. Många aktörer jobbar för att öka nyföretagandet, vad kommer ut av detta? Bengt berättar om pågående projekt för näringslivsutveckling men även om planerna framöver.

Föreningsstämma i Norr

Fredag den 17 mars kl 09:00-10:00 Kafé Station Umeå, direkt efter frukostmötet Välkomna!

Föreningsstämma i Örnsköldsvik

Torsdag den 16 mars kl 08:45-09:15 Elite Plaza Örnsköldsvik, direkt efter frukostmötet. Välkomna!

Evenemang

Gå på basket med StyrelseAkademien Norr - OBS! Inställt!

Luleå basket finalmatch 21 april Vi tittar på finalmatchen, äter middag tillsammans och får möta lagcoachen David Visscher och styrelseordförande för Luleå Basket Lars Olov Söderström. Vi får lyssna till hur man leder ett lag i medgång och hur styrelsen för ett basketlag arbetar.

Evenemang

Inspirationsföreläsning och After Work: Betydelsen av bra mentorer och bank då man bygger ett företag

Almi och StyrelseAkademien bjuder in till inspirationsföreläsning av Christoffer Lundström från Pite Havsbad Group som berättar om sina erfarenheter av att växa med hjälp av extern kompetens. StyrelseAkademien Norr är på plats för att berätta om relationen mellan företaget och banken med fokus på styrelse, och mellan VD och styrelse, mm. Kom och träffa oss!

Evenemang

Luleå seminarium 11 maj

Tillsammans med Grant Thornton bjuder vi in till seminarium "Förverkliga visionen med ett aktivt styrelsearbete". Här får du som är ägare, styrelseledamot eller Vd många bra tips, verktyg och råd hur du med en aktiv styrelses stöd når företagets mål. Varmt välkommen!

Nominera till Guldklubban

Vem vill du se som mottagare av utmärkelsen för förtjänstfullt ordförandeskap? Vem som helst kan föreslå en ordförande till Guldklubban. Det kan vara ledamöter i styrelsen, bolagets vd, ägare eller andra personer som känner till förhållandena i den aktuella styrelsen. Senast den 31 maj 2017 vill vi ha din nominering.

Premium

"Debatten kring mångfald har gått fel"

Svenskt Näringslivs ordförande Leif Östling räds inte stora styrelser. De behövs, särskilt i internationella bolag, menar han. Men Svenskt Näringslivs egen styrelse är ändå under omstöpning.

20th European Corporate Governance Conference

“Innovation and Digitalisation in Company Law" and their impact on the wider corporate governance debate will be the theme of the 20th European Corporate Governance Converence, set in Malta on May 4th.

Utbildning

Aktivera dig efter semsestern - höstens Master fokus-utbildningar drar igång i september

Utbildningarna vänder sig till dig som är aktiv styrelseledamot eller ordförande och som självständigt vill kunna identifiera och driva ett värdeskapande styrelsearbete. Här är höstens datum.

Nyheter

Arvodena för låga i förhållande till ansvar, plikt och tid

Svenska styrelsearvoden stiger, visar färsk statistik från Novare Pay Consulting. Men i ett internationellt perspektiv sker uppgången från låga nivåer. Om nuvarande takt håller i sig, lär det dröja innan det finns balans mellan ledande befattningshavares lön och styrelsens arvode.

Opinion

Domen gör professionellt styrelsearbete svårare

"Arbete som styrelseledamot kan inte längre bedrivas som näringsverksamhet. Det är innebörden av en dom i Högsta förvaltningsdomstolen. Nu måste lagen ändras, skriver representanter för Styrelseakademien." SvD debatt, 9 juli 2017

Nyheter

Ersättning för styrelseuppdrag beskattas som tjänsteinkomst

Högsta förvaltningsdomstolen levererar dom och finner, i likhet med Skatterättsnämnden, att arvoden för styrelseuppdrag ska beskattas som inkomst av tjänst och att detta gäller även om endast en del av arvodena faktureras från ett aktiebolag. Skatteverket kommenterar att avtal ingångna före 20 juni 2017 gäller.

LÄS MER NYHETER FRÅN HELA STYRELSEAKADEMIEN

Nationella partners: