Filtera på:
REGISTRERA

TOTALT   2 100 SEK
  Moms 25% 525 SEK
  Att betala (medlem) 2 625 SEK

BETALNING

PayEx

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

StyrelseAkademien Sverige

18 maj 2017

Per Westerberg blir ny ordförande för Aktiespararna

Först publicerad hos Aktiespararna av David Flatbacke-Karlsson/Joel Holm, 2017-05-07.

I en första intervju ger Aktiespararnas nye ordförande Per Westerberg sin syn på hur organisationen ska utvecklas. ”Vi ska bli bättre", säger han.

Nyköpingssonen Per Westerberg fick ett riktigt hedersuppdrag på hemmaplan. Han utsågs till ny ordförande för Aktiespararna. 

– Spännande, sade huvudpersonen själv i samband med Aktiespararnas årskongress.

Rejält rutinerat nyförvärv

Per Westerberg har mångårig erfarenhet från näringslivet, och har redan suttit ett år i Aktiespararnas styrelse. Bland annat har han haft olika former av förtroendeuppdrag inom Moderaterna, så som olika stadsrådsposter, och även agerat talman i riksdagen. 

– Jag vill gärna se mer diskussioner kring bolagsstämmobevakningen i förbundet. Sedan vill jag se mer diskussioner kring bolagsstyrningen. Jag vill också att vi tar tag i mer analyser. Vi har ju haft Allraskandalen med fondkostnader och mycket annat som ska ingå i aktieägarbevakningen och som det finns ett starkt intresse för, säger Per Westerberg, och fortsätter: 

– Vi ska diskutera hur vi kan bli bättre och även hur fondmarknaden kan bli det. 

”Är spararnas röst” 

Per Westerberg är tydlig med att Aktiespararna har en viktig roll inom svenskt näringsliv. 

– Det är många av spararnas röst, och vi måste hänga på. Vi måste se till att olika former av skandaler inte försvinner som en dagsslända. Vi ska försöka se till att det blir bättre och vassare när det handlar om sparande i riskkapital, säger han. 

David Flatbacke-Karlsson/Joel Holm, Aktiespararna

Nationella partners: