Filtera på:
REGISTRERA

TOTALT   2 100 SEK
  Moms 25% 525 SEK
  Att betala (medlem) 2 625 SEK

BETALNING

PayEx

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

Har du idéer och förslag?

Har du idéer och förslag om innehåll eller kanske ett intressant ämne som du tycker att vi borde ta upp? Hör av dig!

Tel: 013-327 01 53 eller ostsverige@styrelseakademien.se

Område

Styrelsepodden - vi gillar kunskapsspridning!

StyrelseAkademien ska vara ett givet forum för kunskap, insikter och nyheter som berör styrelsefrågor och styrelserelaterade ämnen. Därför har vi startat Styrelsepodden - ytterligare en kanal och möjlighet för oss att nå ut och öka tillgängligheten. 
Styrelsepodden hittar du där poddar finns ex. iTunes och på Styrelsepoddens hemsida: Styrelsepoddens hemsida

STYRELSEPODDEN
Välkommen till Styrelsepodden,
StyrelseAkademien Östsveriges podd för alla som är intresserade av professionellt styrelsearbetet. Maria Floxner, verksamhetsansvarig StyrelseAkademien Östsverige och Tomas Tränkner, Entreprenörsdriv - Styrelsepodden producent - intervjuar intressanta personer om aktuella ämnen under olika teman.

AVSNITT 1 
Hållbarhet – vad är det egentligen och varför är det så viktigt i företaget? Martin Hallberg
Vi träffar Martin Hallberg på omvärldsbevakningsföretaget UpHigh AB och pratar om hållbarhet. Martin var tidigare verksam vid Utrikesdepartementet, FN:s organ förindustriell utveckling (UNIDO) i Etiopien och i Wien, samt vid International Idea i Stockholm. Martin är idag också lärare för StyrelseAkademiens utbildning ”Hållbarhet på styrelseagendan”.
Vad är hållbarhet och varför är det en viktig fråga idag? Hur ska man definiera hållbarhetsfrågorna och vad säger lagen? Martin delar upp hållbarhetsbegreppet i fyra delar: smart, demokratisk, modigt och transparent. Lyssna på avsnittet så får du veta varför det är riktigt smart att inkludera hållbarhet i företagandet med flera handfasta tips!

AVSNITT 2
Hållbarhet på styrelseagendan. Vi tar in frågorna i styrelserummet. Martin Hallberg
Vi träffar återigen Martin Hallberg på omvärldsbevakningsföretaget UpHigh och pratar om hur hållbarhet kan hanteras i styrelsen och i företaget. Hållbarhet är en alltmer viktig fråga för att konkurrera långsiktigt och sköter man inte det här kommer man få problem. Vilken styrning och insats krävs för att hållbarhetsarbetet ska bli en naturlig del av verksamheten?
Martin konkretiserar, tipsar och ger flera bra anledningar till att lyfta hållbarhet på styrelseagendan.

AVSNITT 3
Innovation en framgångsfaktor i en snabbrörlig värld. Martin Hultqvist och Niclas Claesson.
I detta avsnitt pratar vi om innovation. Vad betyder det och varför är det en överlevnadsfråga idag? Hur ska styrelsen hantera innovation i företaget? Martin Hultqvist från Innovation360 Group och Niclas Claesson från Hire Quality Strategy förklarar hur man kan jobba mot flera horisonter. De tydliggör att innovation innebär också att våga ta risker och tolerera misslyckanden.

AVSNITT 4
Vad innovation är och varför det är viktigt för företaget. Martin Hultqvist och Niclas Claesson
Vi träffar Martin Hultqvist och Niclas Claesson igen för att prata mer om begreppet innovation. Varför är det så viktigt med innovationstänk i ett företag? Hur man kommer igång med innovationsarbetet och hur kan det mätas?

AVSNITT 5
Vad vet vi om styrning för att öka innovationsgraden? Daniel Yar Hamidi
Hur stor roll spelar innovation för utveckling av små och medelstora företag? Hur skapar styrelsen de bästa förutsättningarna? Är en aktiv styrelse samma sak som en innovationsdrivande styrelse? Vi möter ”innovationsdoktorn” professor Daniel Yar Hamidi och även StyrelseAkademiens ackrediterade lärare i styrelseutbildningar. Han fastslår på ett mycket tydligt sätt och ur ett forskningsperspektiv att det är en överlevnadsstrategi att arbeta med innovation, och en självklar punkt på styrelseagendan.

AVSNITT 6
Framgångsfaktorer för att nå dina mål som företagare.
Vi träffar Jonni Harrius och Susanne Schander på företaget Ateles och Gunnar Alexandersson på Styra. Detta avsnitt handlar om ägarstyrning och styrelsearbete som leder till dina mål som företagare. Jonni och Susanne berättar om sin resa med företaget Ateles och hur de agerade i styrelsen och mot VD. De ger också sina tre bästa tips för ägarstyrning.

Nationella partners: