Filtera på:
REGISTRERA

TOTALT   2 100 SEK
  Moms 25% 525 SEK
  Att betala (medlem) 2 625 SEK

BETALNING

PayEx

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

Anmälan

Klicka här för att anmäla dig
Sista dag för anmälan är 2 oktober.

Område

Årets Stora Styrelsedag i Skåne

Torsdagen den 12 oktober går Stora Styrelsedagen av stapeln på Malmö Live - anmäl dig nu!

Förtroende tar åratal att bygga upp, men bara sekunder att rasera... Sedan finanskrisen 2008 har allmänhetens förtroende minskat för såväl näringslivet som för institutioner och medier. Samtidigt gör digitaliseringen tillgången till sanningar – och ibland tyvärr, osanningar – blixtsnabb.

På årets Stora Styrelsedag står förtroende i fokus. Hur kan styrelsen arbeta med frågor som rör förtroende? Har ett starkt förtroendekapital blivit hårdvaluta i globaliseringens tidevarv? Och hur ska vi hantera omvärldsförändringarna på ett sätt som inte minskar det kapitalet, samtidigt som vi agerar på riskerna?

StyrelseAkademien är Sveriges största nätverk för styrelser, ägare och vd:ar. Vårt syfte är att öka kunskapen om styrelsearbetets betydelse för företagens lönsamhet och utvecklingskraft. En viktig ingrediens är våra årliga Stora Styrelsedagar runt om i landet. Vi i StyrelseAkademien Skåne hälsar dig varmt välkommen till en dag där insikter och åsikter inspirerar! 

Kristina Jarring Lilja, Håkan Nelson, Karolina Wallin Brorsson, Göran Alvek, Helle Ahlenius Pallesen, Ingvild Solheim Bobek, Thomas Torounidis

 
StyrelseAkademien Skåne

Stolta partners

Cronström Co Handelsbanken NordeaPwC  SEB  Swedbank
Guldklubban
Stora Styrelsedagen i Skåne arrangeras i samarbete med Cronström & Co.

 

Dagens moderator och talare

Moderator Mia Odabas är ekonom och journalist. Efter 15 år som moderator är hon övertygad om att ”det är först när vi lyckas skapa smarta samtal som det också föds smarta lösningar”.

Heidi Avellan
Heidi Avellan är politisk chefredaktör på HDSydsvenskan. Under 1990-talet arbetade hon som Nordenkorrespondent för Hufvudstadsbladet och Politiken. Heidi är en återkommande gäst i åsiktspanelen i ”God morgon, världen” i Sveriges Radio P1.

Andreas EkströmAndreas Ekström är krönikör och journalist, verksam på Sydsvenskan och Journalisten. Andreas har gett ut ett antal böcker, bland annat utkom 2010 ”Google-koden”, en reportagebok om Google, företagets image och dess inverkan på samtida kultur och medier.

Micco Grönholm
Micco Grönholm är varumärkesutvecklare, specialiserad på internationell marknadsföring. Efter tre år som Helsingborgs kommunikationsdirektör, blev han i år stadens ”Head of Future”. Syftet är att stärka innovationskraften och ytterligare stärka konkurrenskraften för Helsingborg och Greater Copenhagen.

Anders Jarl
Anders Jarl är vd för Wihlborgs Fastigheter och civilingenjör, väg och vatten, med ett förflutet på Skanska, SEB och Diligentia. Anders lever enligt motto ”Att göra allting med ett leende, det är viktigt att glädjen finns med”.

Amanda Lundeteg
Amanda Lundeteg är vd för stiftelsen AllBright som arbetar för att ”Alla människor ska ha rätt att nå sin fulla potential, oavsett kön eller bakgrund”. Hennes styrka som inspiratör och kunskapsspridare, ledde till att hon 2016 utsågs av TCO till ”den mäktigaste personen i framtiden”.

Robin Molvin
Robin Molvin är Senior Investment Director på Ratos. Han är också bolagsansvarig för friluftsföretaget Oase Outdoors, där Ratos är majoritetsägare. Robin har tidigare arbetat som Investment Manager på Nordstjernan och som analytiker på Alfred Berg Fondkommision.

Peter Nilsson

Peter Nilsson är vd och koncernchef för Trelleborg och har ett förflutet som organisationskonsult på BSI – och som elithandbollsspelare. Peter är bland annat styrelsemedlem i Beijer Alma och Sydsvenska Industri & Handelskammaren

Sophie Persson
Sophie Persson är professionell styrelseledamot och styrelseutbildare med lång erfarenhet som företagsledare. Sophie fokuserar på affärsutveckling, strategi, tillväxt, eller andra omvälvande förändringar och har författat boken "Styrelseordförandens nya roll – Konsten att leda en värdeskapande styrelse".

Caroline Sundewall
Caroline Sundewall är professionell styrelseledamot och rådgivare och sitter idag i styrelsen i bland annat Cramo Group och Elanders. På meritlistan finns tidigare styrelseuppdrag i exempelvis Telia Sonera och Swedbank. Caroline startade som journalist och analytiker för Dagens Industri med flera tidningar.

Henrik von Sydow
Henrik von Sydow är jurist och omvärldsstrateg på Carnegie Privatbank. Henrik har arbetat som journalist och var under många år riksdagsledamot för moderaterna och under fyra år ordförande i riksdagens skatteutskott. Henrik tror att nycklar för att skapa förtroende är viljan att bygga relationer och att vara bra på att visa sin kunskap.

Magnus Tegborg
Magnus Tegborg är vd för Harvey Nash Nordic, ett företag som erbjuder såväl rekrytering som interimlösningar av chefer och specialister. Magnus grundade 1990 Alumni, ett rekryteringsföretag där han fortfarande är aktiv och som idag ingår i Harvey Nash Group.

Anna Werntoft
Anna Werntoft är vd för affärs- och IT-konsulterna Stratiteq. Företaget vägleder kunderna i den digitala transformationen, från strategisk utveckling till tekniska leveranser. Anna var tidigare affärsutvecklingschef på Cerdo Bankpartner. Idag sitter hon i styrelsen för Minc, Innovation Skåne, Serstech och Ikano Bostad.

 

Program 12 oktober

Vi börjar dagen kl 14.30 med kaffe och registrering och kör därefter igång programmet kl 15.00. Vi rundar av dagen med gemensam middag och mingel från kl 18.30.

 • Välkomna
  Moderator Mia Odabas, journalist och moderator
  Kristina Jarring Lilja och Göran Alvek, StyrelseAkademien
 • Det geopolitiska läget
  Henrik von Sydow, Carnegie Privatbank
 • Förtroende byggs med öppenhet och ödmjukhet
  Peter Nilsson, vd Trelleborg
 • Morgondagens styrelse - hur kommer den att se ut? Och hur resonerar vi kring styrelsens viktigaste roll - att tillsätta och avsätta VD med förtroende
  Anna Werntoft, VD Stratiteq
  Magnus Tegborg, VD Harvey Nash Nordic
  Amanda Lundeted, VD AllBright
  Sophie Persson, professionell styrelseledamot
  Robin Molvin, Senior Investment Director Ratos

 • Styrelsens betydelse för ett framgångsrikt ledarskap
  Anders Jarl, VD Wihlborg

 • Årets skånska nominering till Guldklubban

 • Det handlar om förtroende
  Micco Grönholm, varumärkesexpert
  Heidi Avellan, politisk chefredaktör HDSydsvenskan
  Caroline Sundewall, professionell styrelseledamot

 • Sju sätt att äga världen
  Andreas Ekström, författare och krönikör

 • Tack för idag!
 • Middag

 

Tid & plats

Torsdag 12 oktober, kl. 14.30 - 21.00
Malmö Live, Dag Hammarskjölds Torg 4, Malmö

Pris

995 kr (exkl. moms)  - medlem
1295 kr (exkl. moms) - icke medlem

Ansök om medlemskap nu och bli medlem resten av 2017 och hela 2018. Läs mer om vad ett medlemskap hos StyrelseAkademien ger dig och ansök online

Anmälan

Klicka här för att anmäla dig
Sista dag för anmälan är 2 oktober. 

Ta dig till Malmö live

Med tåg

Malmö Live ligger på promenadavstånd från Malmö Centralstation.

Med buss

Buss 2, 3, 5, 7 och 8 går till Malmö Live. Hållplatserna heter Anna Linds plats eller Bagers plats och resan tar endast 3-4 min från Malmö Centralstation.

Med bil

Det finns gott om parkeringsplatser:
P-huset Malmö Live, Gibraltargatan
P-huset Godsmagasinet, Södra Neptunigatan
P-huset Bagers Plats, Nordenskiöldsgatan

Nationella partners: