Filtera på:
REGISTRERA

TOTALT   2 100 SEK
  Moms 25% 525 SEK
  Att betala (medlem) 2 625 SEK

BETALNING

PayEx

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

VÄLKOMMEN TILL
STYRELSEAKADEMIEN SYDOST

Om du vill lära dig mer om ägarstyrning och styrelsearbete så är vi rätt forum för dig. Vi vill bidra med strategisk styrelsekunskap som ökar regionens tillväxt och skapar värde i ditt företag. Därför stärker vi vår lokala närvaro i Kronobergs, Kalmar och Blekinge län. På så sätt får du löpande kompetensutveckling och ett värdefullt professionellt nätverk på hemmaplan.

Läs mer om oss...

Evenemang

Styrelseveckor i Sydost

Under 2018 kommer vi genomföra tre intensiva styrelseveckor, en i varje län, och erbjuda inspirerande och aktuella talare och ämnen på olika orter. Ett mer detaljerat program kommer i januari men du kan redan nu se ett axplock av programmet och skriva in respektive styrelsevecka i kalendern.

Nyheter

Förmedling av styrelseledamot och styrelseordförande

Behöver du hjälp med att hitta en ny styrelseledamot eller styrelseordförande? Då kan vi hjälpa dig att hitta de mest lämpade kandidaterna.

Nyheter

Månadens medlem december 2017: Jonas Andersson

Nyhet! Från och med december månad kommer vi lyfta fram månadens medlem. Först ut är Jonas Andersson, VD på Perfecta Pump AB, som bland annat belyser det mindre bolagets förutsättningar vid internationalisering.

Nyheter

Månadens medlem januari 2018: Britt Johansson

Månadens Medlem för januari 2018 är Britt Johansson, ägare av Stewes Servicefirma AB, som i en intervju bland annat belyser fördelarna för familjeföretag att ta in extern kompetens i styrelsen.

Nyheter

Aktiviteter och evenemang 2018

Hos oss får du en garanterat spännande mix av kunskapshöjande aktiviteter och evenemang! I Sydost försöker vi anordna två till tre aktiviteter per län och termin där vissa aktiviteter endast är för medlemmar och vissa är öppna forum där även icke medlemmar är välkomna.

Nyheter

Styrelseutbildningar våren 2018

Planera din egen personliga kunskapsresa i bolagsstyrning och styrelsearbete hos oss. Vi rustar dig som ägare för ett värdeskapande styrelsearbete och dig som ledamot eller ordförande att göra skillnad i styrelserummet.

Partners:

Evenemang

Bolagsstyrning och styrelsearbete som gör skillnad

25 januari. Under ett lunchföredrag ger Nils-Erik Persson sin syn på faktorer som gör bolagsstyrningen framgångsrik - dels ur ett ägar- och styrelseperspektivet och dels ur ledningsgruppsperspektivet.

Evenemang

Mat, hockey och styrelsearbete i Växjö

27 februari. Vi träffas på Vida Arena i Växjö för att se matchen mellan Lakers och Rögle. Det blir mat, hockey och Michael Marchal berättat om styrelsearbetet i en elitklubb.

Evenemang

Mat, hockey och styrelsearbete i Oskarshamn

7 mars. Vi träffas på Be-Ge Hockey Center i Oskarshamn för att se matchen mellan IK Oskarshamn och Leksands IF. Det blir mat, hockey och Rasmus Olheden berättat om styrelsearbetet i hockeyklubben.

Evenemang

Mat, hockey och styrelsearbete i Karlskrona

8 mars. Vi träffas på NKT Arena i Karlskrona för att se matchen mellan Karlskrona och Frölunda. Det blir mat, hockey och Karlskronas klubbdirektör Charlotte Gustavsson samt ordförande Tobias Larsson berättar om styrelsearbetet i hockeyklubben.

Evenemang

Medlemsträff i Växjö

21 mars. Vi anordnar en medlemsträff där du får lära mer om bland annat de verktyg och förmåner du har som medlem!

Utbildning

Rätt Fokus i Styrelsearbetet, Växjö våren 18

27 februari och 6 mars. En tvådagars utbildning för dig som vill fördjupa och bredda dina kunskaper inom bolagsstyrning och styrelsearbete så att du på ett mer professionellt sätt ska kunna bidra till ökad konkurrenskraft och värdetillväxt.

Opinion

Vikten av att ha oberoende ledamöter

StyrelseAkademien Sveriges ordförande, Per Westerberg, anser att små och medelstora bolag har mycket att lära av vad som händer i de stora – där ju lyckade och misslyckade händelser ofta syns och diskuteras i medierna. En sådan sak handlar om vikten av att ha oberoende ledamöter i styrelsen.

Nyheter

Aktiespararna: Vi behöver en HQ-kommission

Händelserna i HQ har lett till ett antal frågor kring redovisning av risk och personligt ansvar för revisorer och styrelse. Detta borde analyseras av en kommission, skriver Per Westerberg och Joacim Olsson, ordförande respektive vd för Aktiespararna i SvD Näringsliv.

Nyheter

Stärkt revisionsutskott ger nya utmaningar

Revisionsutskottets stärkta makt i styrelsen ställer nya krav på den svenska ägarstyrningsmodellen. I värsta fall delas styrelsen upp i ett A- och B-lag och det blir för mycket av övervakning som försvårar styrelsens arbete. Med en bra ordförande och tydliga riktlinjer behöver det inte bli så.

Nyheter

Beskattning av styrelsearvoden

Ta del av StyrelseAkademien Stockholms inspelade seminarium från den 5 februari 2018, där man redde ut begreppen och effekterna kring högsta förvaltningsdomstolens dom den 20 juni att styrelsearvoden ska beskattas som inkomst av tjänst.

Utbildning

Högre styrelseutbildning med fokus på det praktiska arbetet i ordförandeskapet

StyrelseAkademiens "Master fokus i styrelsearbetet: högre ordförandeutbildning" är mycket interaktiv med fokus på styrelseordförandens specifika ledarroll, ledd av några av Sveriges främsta lärare och erfarna styrelseproffs.

Nyheter

Behövde mer tyngd i styrelsearbetet

Våren 2015 gick Roger Lindmark en kurs i styrelsearbete hos StyrelseAkademien. Det ledde till att han drygt ett år senare rekryterade en extern styrelseordförande via Kandidatbanken.

LÄS MER NYHETER FRÅN HELA STYRELSEAKADEMIEN

Nationella partners: