Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

Christine Rankin

 

Vem vill du se som MEDLEM I FOKUS?

Maila ditt förslag till stockholm@styrelseakademien.se

Månadens "Medlem i fokus"

Christine Rankin, till vardags CFO på spelföretaget Cherry, fick napp direkt vid StyrelseAkademien Stockholms matchmaking–event.

För den som har ett operativt jobb är det utvecklande att också ha styrelseuppdrag. Det anser Christine Rankin själv, och hon har fått medhåll av sin vd och styrelse i Cherry. Styrelsearbete ger nya perspektiv när det gäller att tänka på företagets framtid, men även när det gäller det dagliga operativa arbetet.

- För två år sedan valdes jag in i ett börsbolags styrelse i Finland. När det blev uppköpt ville jag gärna fortsätta med ett annat uppdrag. Så jag gick med i StyrelseAkademien Stockholm i höstas, som jag hade hört mycket gott om. Det gav utdelning direkt, säger hon.

På matchmaking-eventet fick hon kontakt med ägaren till Happy Landlord, som är under namnbyte till Adventure Box Technology. Nu är hon invald i styrelsen.

- Eventet var jättekul och det var ju fantastiskt att så snabbt få glädje av medlemskapet, säger hon.

Christine Rankin har flera gånger bidragit till att lotsa företag till börsen. Det är i företag i den noterade miljön, och sådana som är på väg dit, som hennes styrka ligger.

- I det finska bolaget rekommenderade styrelsen ledningsgruppen bland annat att investera tid på att arbeta med strategin. Det var spännande att se vad ett bra strategiskt arbete kan göra för ett bolags framtid och hur det kan påverka både ekonomi och börskurs. Att ha ett strategiskt fokus tycker jag är en av styrelsens viktigaste roller. Många lednningsgrupper är väldigt operativa i sin vardag och har svårt att höja blicken. Styrelsens uppgift bland annat är att ge ledningen nya perspektiv samt att både utmana och uppmuntra.

Med sin bakgrund som revisor har Christine Rankin arbetat branschbrett. Vidare har Christine förutom i Cherry ,verkat i så skilda verksamheter som Spotify och byggbolaget Serneke, och det har varit mycket it och tech. Men många har något gemensamt:

- Jag trivs bra i transaktionsintensiva branscher med tyngdpunkten på tjänsteföretag och it/tech , säger hon.

Därmed ser hon på den pågående digitaliseringen av näringslivet med tillförsikt.

- Jag vet en del om big data. Jag lyssnar gärna på yngre personer som vet mycket mer om bland annat digitalisering. De som är 35 nu har levt med sociala medier på ett helt annat sätt än vi som sitter i styrelser, säger Christine Rankin som själv är 54.

Generellt tror hon att det är bra för styrelseledamöter att fundera mer kring frågor som omvärld och digitalisering. Det handlar inte bara om internet och hemsidor.

- Digitaliseringen är en så mycket större fråga än så. Själv tycker jag det är jättespännande. Jag gillar att lära mig nya saker.

På sikt hoppas Christine Rankin på en styrelsekarriär.Än är det dock inte dags att lämna det operativa jobbet.

Christine Rankin’s tips för ett bra styrelsearbete:

• Lär dig tänka strategiskt och få ledningsgruppen att lyfta blicken.
• Oroa dig inte för digitaliseringen. Fundera i stället på vart den leder. 
• Lyssna på yngre personer. De som är 35 har en helt annan kunskap om digitalisering, samtidigt som de nu har 10 års erfarenhet av arbetslivet. Deras input är värdefull.

Text: Ingrid Kindahl

Nationella partners: