Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

Thomas Öster

Thomas Öster 

  • Valberedning - Götenehus Group AB (First North)
  • Valberedning - ELOS Medtech (Small Cap)
  • Styrelseledamot - Interzon AB
  • Styrelseledamot - Forsway Scandinavia AB
  • Bor i Täby
  • Länk till LinkedIn-profil

 

Vem vill du se som MEDLEM I FOKUS?

Maila ditt förslag till stockholm@styrelseakademien.se

Förening

Thomas Öster tar plats i Services Robotföretag

När Thomas Öster gick till StyrelseAkademiens och Connects matchmakingafton i våras hade han redan sett ut två företag han kunde tänka sig att engagera sig i som styrelseledamot. Ett av uppdragen blev till en bra match.

I augusti i år väljs Thomas Öster in som ordinarie ledamot i Realisator Robotics, men sedan början av sommaren har han varit adjungerad.

- Redan när jag läste den korta resumén i inbjudan till matchmakingmötet såg jag att det här företaget ligger nära mitt eget fokus, som är centrerat kring teknologibolag, säger Thomas Öster, civilingenjör inom elektroteknik från Chalmers.

Realisator Robotics har funnits i cirka fem år och utvecklar Serviceroboten Fumo. Den är ursprungligen utvecklad för att stödja Brandförsvarets uppgifter som att ta sig fram till svårsläckta miljöer. Men bolaget ser även andra användningsområden i framtiden, inom till exempel försvar och polis. På längre sikt finns mycket intressanta kommersiella applikationer, bland annat i byggindustrin.

- Jag ser många användningsområden för Fumo, och jag är övertygad om att företaget kommer att uppnå en stark position då marknaden är mogen, säger Thomas Öster.

Thomas Öster avser att fördjupa sitt engagemang i bolaget. Utöver rollen som styrelseledamot räknar han med att också investera både tid och pengar, samt troligen arbeta operativt med affärsutveckling, försäljning och kapitalanskaffning.

Bakom sig har Thomas Öster en lång karriär inom försäljning och marknad på Ericsson. Han har även varit engagerad i styrelsearbete i exportinriktade produktbolag och hjälpt dem till kommersiell framgång.

Vad är det som gör att du tror på Realisator Robotics?

- För att ett ungt företag ska nå framgång behöver det finnas ett kundbehov, en produkt eller lösning som möter behovet, och så måste affärsidén gå att kommersialisera. Allt detta finns på plats. Nu gäller det att se hur produkten ska kunna industrialiseras framgångsrikt. Där tror jag att jag kan bidra.

Bolaget är så pass litet – omsätter bara strax över 1 miljon – att även styrelsen måste jobba operativt. Thomas Öster tycker det är spännande. Han är sedan länge medlem i StyrelseAkademien och Connnect Sverige och deltar gärna i seminarier och pitchingevent.

- Det är en jättebra organisation. Jag sitter själv i valberedningarna för två börsnoterade företag och anser att StyrelseAkademien är en bra organisation för att få fram kandidater till rekryteringar. Jag tycker fler valberedningar borde engagera sig i StyrelseAkademien, säger han.

Vilka är dina bästa styrelsetips för ett värdeskapande styrelsearbete?

• Hög integritet, speciellt som oberoende ledamot är det jätteviktigt.

• Fokusera på de områden i bolagets värdekedja där du kan tillföra nya perspektiv eller ny kompetens.

Text: Ingrid Kindahl

Nationella partners: