Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

ludwig pettersson

Ludwig Pettersson

 

 

Vem vill du se som MEDLEM I FOKUS?

Maila ditt förslag till stockholm@styrelseakademien.se

Månadens "Medlem i fokus"

–Tack vare vår externa styrelse har vi seglat bra på ett stormigt hav. Det säger Ludwig Pettersson, vd och grundare för investeringsplattformen Savelend. Han syftar förstås på pandemin.

Det var för ett år sedan som Ludwig och hans finanschef besökte ett av StyrelseAkademien Stockholms match making-event. Med sig hade de en kravprofil på en extern styrelseledamot till företaget.

–Vi fick elva ansökningar som var så bra att vi omedelbart breddade oss och engagerade tre personer. Det var svårt att sålla, alla var mer än lämpade för uppgiften. Vi valde personer med olika kompetenser och som har erfarenhet av noterade bolag, säger Ludwig Pettersson.

Börsen hägrar även för honom, nämligen. Förhoppningen är en notering redan nästa år. Savelend startades 2014 av Ludwig själv och bygger på idén att vanliga sparare ska kunna investera i krediter, det vill säga i praktiken låna ut sina sparpengar till företag och privatpersoner i stället för att sätta in dem på banken eller satsa dem på börsen. Sedan start 2014 har Savelends kunder fått i snitt 9, 1 procent i avkastning per år på sitt satsade kapital. Betydligt mer än bankkonto och mycket mindre volatilt än börsen, menar Ludwig Pettersson.

–Jag blev själv bränd i finanskrisen 2008 och sökte efter alternativ. Såg att möjligheten att spara i krediter inte fanns i Sverige, så jag startade det.

Ludwig Pettersson är bara 29 år och var följaktligen tonåring när en stor del av hans aktiesparande försvann. Börsturbulensen fungerar fortfarande avskräckande, han vill ha något tryggare och som bygger på det han kallar världens åttonde underverk: Ränta-på-räntaeffekten. Men företaget har också ett annat ben att stå på: Savelend samlar in medgivanden från månadssparare i svenska välgörenhetsorganisationer. Den tekniken, och alla annan teknik som investeringsplattformen, utvecklas internt. I år omsätter Savelend cirka 55 miljoner kronor.

–Vi har parerat covid bra och hade stor nytta av styrelsen när vi drog hårt i handbromsen i våras. Bland annat omförhandlade vi samtliga avtal. Som styrelsen sa: Varje krona på banken är mer värd än tomma löften.

Av Savelends hemsida framgår att ledningen, bestående av Ludwig själv och tre personer som också är delägare, är unga medan alla i styrelsen är äldre.

–Deras erfarenhet är guld värd. Den behövs eftersom vi står både under Finansinspektionen och Datainspektionens tillsyn. Det är mycket regelefterlevnad, säger Ludwig Pettersson.

Själva styrelsearbetet var tänkt att ske via fem möten per år, men det har blivit minst tio under coronaåret 2020. Ludwig Pettersson beskriver alla i styrelsen som ytterst tillgängliga och villiga att lägga ner arbetstid. De får betalt i reda pengar, men också i optioner.

–Jag hade funderat på advisory board och mentorskap innan jag beslöt att ha en extern styrelse. Det är jag nöjd med. Det ger ett tydligare commitment när det kommer till ansvarsbiten.

Numera består Savelends styrelse av Bo Engström, ordförande, Birgit Köster Hoffmann, Peter Hein och Johan Roos Sebastian Ström, Robert Andersson och Alexander Lindén.

Ludwig Pettersson har själv erfarenhet av styrelsearbete i bland annat First North-noterade Enlabs.

Nationella partners: