Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

viktoria höglund

Viktoria Höglund

 

Vem vill du se som MEDLEM I FOKUS?

Maila ditt förslag till stockholm@styrelseakademien.se

Månadens "Medlem i fokus"

Från början var Viktoria Höglund konsult med lite styrelseuppdrag. Sen gick hon Rätt Fokus på StyrelseAkademien 2013, och gled över mer och mer på styrelsearbete. I dag har hon fyra uppdrag, alla som ordförande. Det rör sig om tre konsulter inom fastigheter, geoteknik och markarbete, och ett uppdrag för ett smyckeföretag.  

- Alla är relativt små, vilket jag tycker är roligt. Man får en helhetssyn, 
och det är mycket strategiarbete. Jag gillar de stora frågorna, vägskälen och prioriteringarna och att komma nära ägarna. Att det finns en tydlig länk till ägarnas önskan om sitt livsverk, säger hon. 
 

När hon var ny i ordföranderollen gick hon den korta utbildningen Öppet fokus, nu står det på listan att gå den långa. Det har varit värdefullt, liksom själva medlemskapet i StyrelseAkademien. Det är genom det som hon har fått två av sina uppdrag.

- Jag funderar på att åta mig ytterligare ett uppdrag, men det är viktigt att det blir rätt, säger hon. 
 

Viktoria Höglund har all anledning att fundera över om hon verkligen har tid, för vid sidan av styrelsearbetet har hon en helt annan verksamhet: Hon skriver spänningsromaner.  
Jag har alltid skrivit, men mest för byrålådan. För några år sedan bestämde jag mig för att se över mitt yrkesliv. Det var då jag kom på att dela upp min tid på det här sättet. Jag valde att satsa på styrelsearbetet och tog bort konsultuppdragen för att få möjlighet att skriva på allvar.  

Och det gav utdelning. 2019 kom hennes debutroman ”Den som haver barnen kär”, med en psykolog som huvudperson. I höst kommer redan tredje delen i serien ut: ”Den inget känner mer”.  

Jag är utbildad civilekonom, men har också läst en del psykologi. Det har kommit väl till pass i mitt skrivande, och ofta även i styrelserummet där det gäller att få fram det bästa ur alla. Och kanske särskilt när jag är bollplank till vd, då är det bra att ha intresse för och kännedom om hur människor fungerar, säger hon.  

Nu har Viktoria samlat på sig en hel del erfarenhet av att vara styrelseordförande, och kan dela med sig av några goda råd:  

  • Var transparent, och uppmuntra andra att också vara det. Acceptera inga dolda agendor.  
  • Lyssna på andras idéer utan att döda dem, även om de i förstone verkar tokiga. Ofta kan de föra diskussionen vidare eller ge en kick i processen som leder framåt.  
  • Fundera över vad du kan kombinera ditt styrelsearbete med, och våga satsa. Det är roligt och givande med variation.


Text: Ingrid Kindahl

 

Nationella partners: