Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

Lena Henningsson

Lena Henningsson

 
Vem vill du se som MEDLEM I FOKUS?

Maila ditt förslag till stockholm@styrelseakademien.se

Guldklubban blir forskning

Lena Henningsson är ny ordförande i forskningsutskottet, som drar igång ett akademiskt projekt som ska visa hur man blir en framgångsrik styrelseordförande.

Det akademiska projektet ska drivas tillsammans med Internationella Handelshögskolan i Jönköping.

– Vinnare och nominerade i Guldklubban genom åren ska intervjuas. Analyserna ska leda till att vi får fram kriterier för framgångsrika ordföranden och ledamöter, säger Lena Henningsson.

StyrelseAkademien Sveriges styrelse har fattat beslut kring projektdirektivet. Nu ska finansieringen säkras, men Lena Henningsson räknar med att det blir klart de kommande månaderna och att projektet drar igång under första halvåret 2018.

Samtidigt arbetar utskottet vidare med sin verksamhet. Det handlar om att inventera vilka forskare och projekt som finns i Sverige avseende styrelsearbete, och att informera om det. Den informationen går att söka på webbens medlemssidor.

– Det är viktigt för enskilda medlemmar, men också för lärare i alla våra utbildningar att hålla sig uppdaterade om den aktuella forskningen. Det kan man göra nu, säger Lena Henningsson.

Ett sätt att sprida nyvunnen kunskap är att bjuda in forskare till styrelsecaféerna runt om i lokalföreningarna. Det är ett viktigt mål i utskottet att inspirera till styrelsecaféer på fler platser, tillsammans med dem som är verksamma i föreningarna. Då möts forskare och praktiker, och forskarna får input genom att ta del av aktuella frågeställningar.

Lena Henningsson tillträdde som ordförande i forskningsutskottet i mitten av maj och är sedan tidigare ledamot i internationella utskottet. Hon är även ledamot i styrelsen för ekonomihögskolan vid Lunds universitet. Hon är författare till boken ”Professionellt Styrelsearbete – om samspel och integritet som vägar till framgång”.

Sedan 10 år är Lena Henningsson entreprenör med egen patentportfölj. Dessförinnan har hon en lång karriär inom Tetra Pak bakom sig, bland annat med flera vd-poster.

Nationella partners: