Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

Pär Warg Wiklundh

Pär Warg Wiklundh 

Förening

Vem vill du se som Medlem i Fokus?


Maila ditt förslag till stockholm@styrelseakademien.se

Pär Warg Wiklundh är grundare och vd för Gamgi, ett nystartat digitalt undersöknings- och beslutsstödsföretag. Den digitala folkmunnen, som han säger.

– Vi tar reda på vad folk tycker om företag, branscher etc, utifrån sociala medier, digitala nyhetssidor, bloggar och liknande. Vi ringer inte runt och frågar, utan arbetar digitalt och AI-baserat, säger han.

Genom åren har han många gånger rapporterat till styrelser, och då också kommit att fundera över hur dåligt insatta många ledamöter har varit i företagets verksamhet. När han själv blev ledamot i bla sitt eget bolag, insåg Pär Warg Wiklundh att det var dags att fördjupa sina kunskaper om styrelsearbete.

– Det är fascinerande vilken potential en väl fungerande styrelse har, och vilket stort ansvarstagandet det är. Då gäller det man som ledamot verkligen kan vara en resurs för företaget och inte hoppar på ett uppdrag för att man blir smickrad, säger han.

Hela landskapet för företagandet håller snabbt på att förändras, och det sätter ett allt större fokus på styrelsen, menar Pär Warg Wiklund.

När ett företag tidigare hamnade i kris, var det ledningen som fick ta första smällen medan styrelsen fick lite rådrum.

– Genom sociala medier är nästan varenda människa numera en influencer och informationsspridningen går blixtsnabbt. Alla får veta allt samtidigt, och styrelsen måste hänga med, säger han.

Kunskapen om digitaliseringen i styrelser är bevisat svag, men Pär Warg Wiklund tror att ledamöter oroar sig i onödan för sin egen okunskap i frågan. Som styrelse kan man ställa krav, även i frågor där man själv inte är helt insatt.

– För några år sedan var det vanligt att ungdomar med it-kunnande värvades till styrelser. Men det är fel väg att gå eftersom ungdomarna saknade annan nödvändig kunskap om bolagsstyrning. Digitalisering är inte bara en teknikfråga. Det handlar om att lyfta in ytterligare funktioner och möjligheter i företaget.

Nationella partners: