Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

Meg Tivéus

Meg Tivéus

  • Addvise, medicinteknik, noterat på First North, ledamot
  • Addvise, medicinteknik, noterat på First North, ledamot
  • Arkitektkopia, bildproduktion och dokumentation, ledamot
  • Irisity, AI-applikationer för bevakningskameror, noterat på First North, ledamot
  • Inzile, elbilar, noterat på First North, ledamot

Samt flera uppdrag inom den kulturella och ideella sektorn.

 


Vem vill du se som MEDLEM I FOKUS?

Maila ditt förslag till stockholm@styrelseakademien.se

Månadens "Medlem i fokus"

Hon har haft tunga uppdrag i många storbolag, men på senare tid har Meg Tivéus upptäckt tjusningen med små bolag som växer fort. Där kan hon göra en stor insats.

Meg Tivéus har verkat länge först som vd och sedan som styrelseledamot i många av Sveriges företag. Som vd för Svenska Spel blev hon något av en kändis. Sedan 12 år ägnar hon sig åt styrelsearbete på heltid, och har haft uppdrag i flera storföretag, bland andra Swedish Match, Cloetta, Billerud och Nordea Fonder för att nämna några inom vitt skilda områden. Hon har också varit aktiv inom Styrelseakademien länge, bland annat som vice ordförande i Stockholm. Nu är hon hedersmedlem där.

På senare tid har Meg Tivéus mer och mer intresserat sig för SME-företag med tillväxtpotential.

- Det är ofta i en tillväxtsituation som behovet av en professionell styrelse uppdagas. Många företagare är ganska sökande, de har inte någon korrekt uppfattning om vad styrelsearbete kan ge, säger hon.

Men den kompetensen besitter ju en tung spelare som hon själv. Frågan är om små och medelstora företag vågar kontakta henne? Hon märker av en viss blygsel.

- ­Jag är ofta ute och föreläser, och då kommer de fram efteråt. Om jag då säger att jag gärna tar den typen av uppdrag, kan de bli glatt överraskade, säger hon.

Det roliga är att hjälpa företagaren att hitta sin egen grundaffär, berättar Meg Tivéus. Vilka är deras största kunder och de mest lönsamma produkterna?

- Det låter enkelt, men många är ovana att ställa sig den typen av frågor. Då blir det styrelsens uppgift att göra det, och man kan lyfta ett företag ganska snabbt genom att rekommendera att olönsamma delar läggs ner.

Hon menar att många skulle tjäna mycket på att byta från en redovisningssyn till en controllersyn på sitt företag. Det syns inte i resultat- och balansräkningen var företaget tjänar pengar.

Speciellt gillar Meg Tivéus att jobba med familjeföretag med all den psykologi som kan finnas i bakgrunden. Hon har själv läst psykologi och har ett stort intresse för det.

- Över huvud taget hjälper det om man som ordförande har ett stort intresse för människor och hur de fungerar, säger hon.

Engagemanget i StyrelseAkademien släpper hon inte, går på allt hon hinner med. Hon tycker det är bra att Styrelseakademien har lyft fram ordföranderollen i sina utbildningar. Den som alltid finns tillgänglig för vd, har ett huvudansvar och informellt är vd:s chef spelar en avgörande roll för ett företags framgång.

Hur får man då till ett bra styrelsearbete?

- Det kräver professionalism, integritet och förmåga att fatta beslut. En förutsättning är att ordföranden funkar bra med vd. Och så måste en ordförande kunna hålla tiderna och skapa en årsplan.

Återigen: Det låter enkelt, men kräver struktur och rätt sätt att tänka. Meg Tivéus trivs bäst när hon får använda båda hjärnhalvorna.

Text: Ingrid Kindahl

Nationella partners: