Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

Staffan Eklöw

Staffan Eklöw

  • Ordförande i AR bolaget Bublar Group (noterat)
  • Ordförande i trygghetslarmföretaget Bellpal
  • Ledamot i tv-teknikföretaget HDR Sweden
  • Ledamot i konflikthanteringsbolaget MedlingsCentrum
  • Ledamot i bildföretaget Lennart Nilsson Photography

 

Vem vill du se som MEDLEM I FOKUS?

Maila ditt förslag till stockholm@styrelseakademien.se

Månadens "Medlem i fokus"

Det blev full pott för Staffan Eklöw vid Styrelseakademien Stockholms matchmakingkväll. Han fick två styrelseuppdrag i spännande bolag.

Staffan Eklöw är affärsjurist med bakgrund inom framför allt it- och medie-branscherna. Han har jobbat som advokat på advokatfirman Lindahl och varit chefsjurist på TV4 – bland annat.
Numera driver han ett eget konsultföretag inom affärsjuridik och blandar det med styrelseuppdrag.

- Förra våren tänkte jag att det var dags att aktivera mig och söka ett eller två nya uppdrag. Det var ju ren tur att jag fick inbjudan till matchmakingkvällen just då. Och nästan osannolikt att jag fick uppdrag i båda de företag jag hade fastnat för, säger han.

De bolag han fastnade för, och som alltså också deltog i eventet, befinner sig just inom it och medier: Adventure Box, som har en online plattform där användarna kan skapa och dela sina egna spel och även spela varandras spel. Och Enliven, även det en online plattform, där journalister inom life style kan publicera artiklar och få betalt enligt en modell för intäktsdelning.

Staffan Eklöw är ingen ny medlem i Styrelseakademien, utan har varit med i många år, och han har också redan en del uppdrag (se nedan). Det är just event av det här slaget som han uppskattar, som ett sätt att skapa nya kontakter.

- När jag fick inbjudan till eventet gick jag igenom bolagen och kände direkt att det fanns två som passade mig. Jag tyckte affärsidéerna var kul och rätt för min bakgrund. Men sen gäller det ju att träffa entreprenörerna och se om man får förtroende för dem, säger han.

Det handlar inte bara om att gå på magkänsla, utan att höra efter om entreprenören (eller entreprenörerna) har den bakgrund och den erfarenhet som är relevant och börjat bygga det team som behövs för att kunna fullfölja sina ambitioner och göra verklighet av sina planer.

- I de här båda fallen handlar det ju om start ups, vilket jag tycker är spännande. Då kommer man väldigt nära verksamheten som styrelseledamot, säger Staffan Eklöw.

Än så länge har han bara varit med på ett sammanträde i vardera bolag, så nu handlar det om att så snabbt som möjligt sätta sig in i verksamheterna och förstå var de största utmaningarna finns.

Med sin stora styrelseerfarenhet delar Staffan Eklöw gärna med sig av några tips den som erbjuds ett styrelseuppdrag:

• Var ödmjuk inför uppdragsgivarens behov.
• Känn att din kompetens är relevant för bolaget vid just den här tidpunkten.
• När du tittar på uppdrag, använd inte bara magkänslan. Gör en värdering av entreprenörens och teamets kompetens i förhållande till målet.

Text: Ingrid Kindahl

Nationella partners: