Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

Tisdag 21 mars kl 11.00-13.00
Onsdag 22 mars kl 11.00-13.00

Mejla din anmälan till johan.pellas@styrelseakademien.se

Allt kostnadsfritt för dig som medlem.

Ytterligare detaljer kommer efter anmälan och bekräftelse.

Förening

VD-avtal, ägarstrategier och bolagsstyrning

Vi samlas och lyssnar till experter på olika aktuella områden. Denna gång med flera professionella aktörer från vår partner Skandia. Efteråt samlas vi kring en gemensam lunch som Skandia bjuder på.


VD-avtalet – ett av de viktigaste affärsavtalen
”Välkommen att lyssna på en givande och kostnadsfri föreläsning där Skandia berättar om vikten av korrekt upprättade chefsavtal.
En verkställande direktör (VD) eller chef i företagsledande ställning står normalt utanför både den arbetsrättsliga skyddslagstiftningen och kollektivavtalade regler inom ramen för anställningen. Det är därför viktigt att ha ett anställningsavtal som skapar tydliga förutsättningar i rollen som VD och utgör därmed ett nyckeldokument för VD och styrelsen. VD-avtalet ska vara marknadsanpassat och skapa trygghet för både VD och styrelsen i ett antal tänkbara situationer, t.ex. vid pensionering, vid uppsägning av anställningen och vid eventuell tvist. 
Med John Bergengren, pensions- och arbetsrättskonsult.

Ägarstrategi – rätt underlag för medvetna beslut
Ägare av företag står inför många och ofta svåra beslut i företagandets olika faser. Vad är mina långsiktiga mål med företaget? Hur attraherar jag rätt medarbetare och får dem att må bra? Hur optimerar jag balansen mellan lön, tjänstepension och aktieutdelning? Vad händer när jag säljer mitt bolag? Vad händer om det händer mig något? Avkastning, omtanke och trygghet – vad skiljer Skandia från andra bolag? En bra ägarstrategi, ger svar på viktiga frågor och skapar rätt förutsättningar för såväl ägare, styrelse och VD.
Medverkar gör rådgivarna Thomas Sandin, Martin Sellberg och Peter Lindström, som berättar om hur Skandia jobbar och ger tips som kan göra stor skillnad. 

Bolagsstyrning under förändring, svensk bolagsstyrning och EU
Föredragande är Niklas Johansson som sedan 2015 engagerad i styrelsearbete på heltid. Innan dess var han bl.a. VD för Evli Bank Sverige, VD och koncernchef för Carnegie samt avdelningschef och finansråd vid Finansdepartementet. Bland nuvarande styrelseuppdrag finns Skandia Liv, Euroclear, TF Bank och Apotekets Pensionsstiftelse.

Mejla din anmälan till johan.pellas@styrelseakademien.se

Nationella partners: