Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

OM GULDKLUBBAN

 

Ett affärsinriktat och effektivt styrelsearbete är en viktig faktor i ett bolags framgång. Guldklubbans ändamål är att tydliggöra och öka medvetenheten om styrelsens och styrelseordförandens viktiga roll. Genom att organisera genomförandet av utdelningen av den årliga utmärkelsen Guldklubban, lyfter vi fram och uppmärksammar goda exempel på hur styrelseordförandeskapet utövas i praktiken.

Guldklubban är instiftad av StyrelseAkademien och Deloitte år 2005, och letar goda exempel nationellt genom att de olika StyrelseAkademierna på lokal/regional nivå först nominerar sina kandidater som går till en ”riksfinal” där en Guldklubba delas ut i två klasser: Onoterade företag respektive Noterade bolag.

Karl-Eric-Andersson blev år 2020 den förets hallänning som fått utmärkelsen i den onoterade klassen. 

Däremot har vi två vinnare i den noterade klassen med anknytning till Halland, 2015 fick Carl Bennet Guldklubban för sitt ordförandeskap i Getinge AB, och 2010 fick Halmstadsonen Anders Ilstam Guldklubban för sitt ordförandeskap i Beijer Electronics.

Guldklubban har en jury bestående av: Ordförande i juryn är Tomas Nicolin. Övriga jurymedlemmar är Viveca Ax:son Johnson, Peter Fellman, Annelie Karlsson, Bob Persson, Lars Pettersson och Caroline af Ugglas.

Den halländska nomineringsjuryn består av: Anita A'son-Strandahl, StyrelseAkademien Halland (sammankallande), Ola Wiberg och Hans Nilsson, SEB samt Hans Warén, Deloitte.

Tidigare nominerade från Halland:

År       Ordförande Företag  
2020 Boris Lennerhov

Hembergs Trädgårdsprodukter

 
2019 Karl-Eric Andersson        Derome AB  
2018 Toni Grimaldi Cycleurope  
2017 Per Stenström Hafi Trädgårdsprodukter  
2016 Bengt Madsen GN Transport  
2015 Ulf Öjered Gekås Ullared  
Förening

Halland tog hem segern! Guldklubban 2020 gick till förra årets nominering, Karl-Eric Andersson, för sitt styrelsearbete i Derome AB.

I år fick alla årets nominerade från 15 olika regioner i Sverige se sig besegrade av föregående års nominering från Halland, Karl-Eric Andersson, styrelseordförande i Derome.

Motiveringen till förra årets nominering från den halländska nomineringskommittén löd:

"Vår kandidat har genom sitt agerande i koncernen och styrelserummet varit ledande i att skapa en miljardindustri av ett familjeföretag i tredje generation. Istället för att uppleva ett familjeföretag med fyra förgreningar i form av fyra bröder och deras barn, har han med sitt sätt att professionellt och långsiktigt styra verksamheten långt, långt utanför det sågverk det en gång började med i Derome. Man har numera verksamhet inte bara i Halland utan även i andra delar av Sydsverige, och säkrar därmed arbetstillfällen inte bara i Sverige, utan även i Norge och i Tyskland. Hans förmåga att skapa samstämmighet, såväl i styrelsen som bland ägarna och i koncernen i sin helhet, eller som en av de intervjuade sa: ”Det kräver långtgående delegering och skickligt mentorskap, en inspiratör och en prestigelös analytiker för att hålla ihop såväl familjerna som de olika affärerna i tre mycket olika affärsområden. Och ett professionellt lett styrelsearbete."

Och så här låter den nationella Guldklubbe-juryns motivering till Guldklubbevinnaren 2020:

I Guldklubbans motivering för Karl-Eric Andersson, Derome AB, framgår det att sedan 2016 då Karl-Eric tog över ordförandeskapet i Derome, Sveriges största familjeägda handels- och industriverksamhet inom trä, har detta miljardbolag i tredje generationen fortsatt att utvecklas och växa med god lönsamhet. Karl-Eric Andersson har varit drivande i utvecklingen av styrelsearbetet och ledande i arbetet att bredda styrelsens kompetens. Delegationen till dotterbolagscheferna är långtgående och i rollen som ordförande är han en utmärkt mentor.

– Samverkan och lyhördhet är några av egenskaperna som lyfts fram hos årets mottagare av Guldklubban. Det visar hur framgångsrika ledare inser hur hela styrelsen och även det egna mandatet stärks genom att engagera och lyfta ledamöter och medarbetare, säger Svante Forsberg, ordförande för StyrelseAkademien Sverige.

Nationella partners: