Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

Kunnig ordförande guld värd

"Att ha en driven styrelseordförande i företaget kan faktiskt göra hela skillnaden."

Det menar Olof Degerfeldt, ordförande i StyrelseAkademien i Norr, som nu efterlyser förslag på framgångsrika styrelseordföranden till utmärkelsen Guldklubban.

Guldklubban utdelas sedan 2005 varje år i ett samarbete mellan Styrelseakademien, konsult- och revisionsföretag Deloitte och SE-banken. Den utdelas i två klasser – en för på börsen noterade bolag och en för onoterade.

Genom åren har flera ordföranden från norra Sverige fått utmärkelsen. Anders Ullberg, Boliden, Bob Persson, Persson invest i Östersund och senast, 2018, fick  Marie Berglund en guldklubba för sitt arbete med örnsköldsviksföretaget Eurocon consulting

I kriterierna talas det om ett ”förtjänstfullt ordförandeskap” och handlar förstås om att företaget går bra men också om arbetet i styrelsen som ska vara väl genomtänkt.

-  Många företagare har nu under pandemin, om inte förr, insett att ett långsiktigt styrelsearbete är oerhört viktigt, säger Olof Degerfeldt, som förutom många styrelseuppdrag också arbetar med Företagsakuten, Umeå kommuns och Företagarnas rådgivning för företagare i kris.

Familjeföretaget Aleva Omsorg i Umeå är ett av de företag som kan vittna om betydelsen av att ta in en extern styrelseordförande. Någon som kunde se på företaget med nya fräscha ögon. Eva Wetterstrand, skoldirektör i Östhammar, men med en karriär inom bl.a. Aleris och SAS bakom sig blev den de valde.

-  Visst kändes det läskigt att släppa in någon i företaget, medger Frida Nilsson, delägare. Men släpper man bara lite på kontrollbehovet så kan man få så mycket tillbaka. I vårt fall både kompetens och erfarenhet men också feedback på vårt sätt att jobba, sådant man går runt och tar för givet. Eva har verkligen hjälpt oss få bättre ordning och reda på många sätt som hjälpt oss med tillväxten i företaget.

Edvardssons i Bredbyn AB, är ett annat lysande exempel. Bolaget startade redan 1947 och har en lång historia med extern kompetens i styrelsen.

- Det är lätt att bli hemmablind och ta allt vi gör som självklart, säger Ann Strandberg, VD i företaget. Långt före min tid har det varit olika faser i företaget, med fler bolag, fusioner, expansion mm och för varje fas har vi haft olika kompetens i styrelsen. Exempelvis har vi haft tydlig juridisk kompetens, kunskap om och kontakter med större bolag och nu är det en tydlig inriktning mot sälj. Börje Lindholm, styrelsens ordförande, har lång erfarenhet av företagande, förutom det har han med sig gott om energi, ett helikopterperspektiv samt bra koll på vad som händer i omvärlden. Nu gäller det att ta produkterna ut på marknaden, och där har Börje mycket att tillföra, avslutar Ann strandberg.

 

Anmälningstiden är nu slut. Ett stort antal förslag har mottagits. I nästa steg möter regionens kandidater andra kandidater från hela landet i nationell uttagning. Utmärkelsen delas ut vid ett nationellt evenemang i Stockholm i början av december 2020.


Information om kriterier, presentation av underlag, kontaktpersoner och adresser finns på hemsidan www.guldklubban.se

Karina Folkesson, projektledare Guldklubban  karina.folkesson@bredband.net   Mob 070 654 78 48

Olof Degerfeldt, ordf. StyrelseAkademien norr  olof.degerfeldt@telia.se              Mob 070 686 67 15

Nationella partners: