Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

StyrelseAkademien Sverige

Januari 2018

Förening

Professionellt styrelsearbete

Denna artikel publicerades först i tidskriften Professionellt Styrelsearbete, som ingår i StyrelseAkademiens medlemskap. Professionellt Styrelsearbete kommer ut med fyra nummer per år och ges ut i samarbete med Ekerlids Förlag.

Behövde mer tyngd i styrelsearbetet

Våren 2015 gick Roger Lindmark en kurs i styrelsearbete hos StyrelseAkademien. Det ledde till att han drygt ett år senare rekryterade en extern styrelseordförande via Kandidatbanken.

Roger Lindmark startade bolaget RMS Lagerinredningar tillsammans med sin fru 1991. När de många år senare beslöt att de behövde extern styrelsekompetens, satte de in en annons och blev väldigt förvånade när de fick så många svar från kompetenta och kvalificerade personer.

Bild: Roger Lindmark.

Efter digert sovrande bland ett fyrtiotal ansökningar fastnade ägarna och vd för Jan Björnum, ett riktigt styrelseproffs.

– Med Jan har vi fått struktur och systematik i vårt styrelsearbete och vi lär oss mycket om hur styrelsearbetet ska gå till, säger Roger Lindmark.

RMS Lagerinredningar är experter på lagerlösningar och har ett komplett sortiment för LEAN-produktion och system för pallhantering, småplock och långgodshantering. Bolaget har cirka 12 anställda och omsätter 36 miljoner kronor.

Fram till rekryteringen av Jan Björnum var bolaget ägarlett utan egentligt styrelsearbete. Efterhand växte insikten och behovet av en professionell styrelse.

– Vd har nu fått ett bollplank som hjälper till med det bredare perspektivet för fortsatt utveckling av bolaget. Det är också bra gentemot banken, konkurrenter och kunder att ha en professionell styrelse, säger Roger Lindmark.

 

Text: Mikaela Wollin.

______

 

> Läs Professionellt Styrelsearbete (nr 4 2017)

 

 

Kandidatbanken

Söker du en extern ordförande eller styrelseledamot? Finn rätt kompetens i Kandiatbanken. 

Nationella partners: