Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

StyrelseAkademien Sverige

8 juni 2020

Förening

Professionellt styrelsearbete

Denna artikel publicerades först i tidskriften Professionellt Styrelsearbete (2020-2), som ingår i StyrelseAkademiens medlemskap. Professionellt Styrelsearbete kommer ut med fyra nummer per år och ges ut i samarbete med Ekerlids Förlag.

Dags att nominera till Guldklubban 2020

Styrelseklubba i glas och guld

I december är det dags igen – då utses pristagarna i Guldklubban 2020. Redan nu är det dags att ta fram de bästa kandidaterna. Var med och nominera din favorit. Föreslå en kandidat senast den 15 juni. 

Guldklubban är Sveriges mest prestigefyllda pris för styrelseordförande. Utmärkelsen instiftades 2005 av Deloitte och StyrelseAkadamien. Varje år utses en vinnare i klassen noterade bolag och en i klassen onoterade. StyrelseAkademien nominerar till den onoterade klassen, Novare Search & Selection till den noterade klassen. Hittills har vinnarna mottagit blommor och diplom vid en ceremoni på Grand Hôtel i Stockholm. Hur det blir i år beror på hur coronakrisen utvecklas.

Du kan nominera din kandidat, i den onoterade klassen, genom att gå in på guldklubban.se och fylla i formuläret. Nästa steg är att din region väljer bland de nominerade och utser sin kandidat. Därefter tar en beredningsgrupp fram finalisterna, och till slut utses vinnarna av en jury. Hela proceduren bygger på ett omfattande researcharbete, där bland annat personer i finalisternas närhet kontaktas.

De senaste åren har Guldklubbevinnarna fått stor uppmärksamhet. 2019 gick priset i klassen noterade bolag till Hans Stråberg, för hans arbete som ordförande i Atlas Copco. I en intervju i PS nr 1/2020 berättade han om den styrningsmodell som han anser ligger bakom företagets framgångar.

Priset i klassen onoterade tilldelades Kathrine Löfberg för hennes arbete i kaffeföretaget där hon själv är delägare. Hennes arbete som ordförande har haft fokus på att modernisera det över hundra år gamla familjeföretaget, och att anpassa det till en värld där klimat- förändringar kan komma att påverka kaffedrickandet.

Bland pristagarna i klassen noterade bolag under tidigare år märks Alf Göransson (Loomis), Jan Svensson (Fagerhult) och Anders Ullberg (Boliden).

Tidigare pristagare i klassen onoterade är bland andra Marie Berglund (Eurocon Consulting), Rune Andersson (Mellby Gård) och Eva Cederbalk (Klarna).

För att vinna priset måste ett antal kriterier vara uppfyllda:

  1. Kandidaten ska vara ordförande i ett svenskt aktiebolag, bankaktiebolag eller en ekonomisk förening.
  2. Han eller hon ska ha varit ordförande för bolaget i minst tre år.
  3. Styrelsen i det aktuella bolaget ska bestå av minst fyra stämmovalda ledamöter. Minst en av dem ska ha sin huvudsakliga verksamhet utanför bolaget och vara fristående från bolagets större ägare.
  4. Kandidaten ska inte samtidigt vara bolagets vd.

Nationella partners: