Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

 

Ökat Fokus Ekonomi - 1 dag (Linköping)
17 nov kl 09:00 - 17:00
Mer info & anmälan

Pris 7 900 kr exkl moms,  5 900 kr exkl moms (medlem i StyrelseAkademien o/e Östsvenska Handelskammaren)

OBSERVERA:
Denna utbildning genomförs i samarbete med Östsvenska Handelskammaren (ÖHK). Vi kommer därför att delge ÖHK de uppgifter du registrerar vid anmälan. Genom din anmälan godkänner du både StyrelseAkademiens och ÖHKs integritetspolicies:
Länk till SAÖs policy
Länk till ÖHKs policy

Läs mer om medlemskap här: Medlemskap

Förening

ÖKAT FOKUS I STYRELSEARBETET: EKONOMI

Att arbeta i en styrelse är ett ansvar; främst mot bolaget. En viktig del av styrelsens uppdrag är att blicka framåt och att arbeta med viktiga, stora och strategiska frågor. En del av detta är att förstå resultat- och balansräkning (RR & BR) fullt ut och hur de olika delarna påverkar varandra.

Det här är en utbildning där du på ett pedagogiskt sätt fördjupar din kunskap inom företagsekonomi, viktiga ekonomiska begrepp och hur de samverkar med varandra. Genom att få se alla ekonomisk begrepp i grafik och färgkoder kan du se hur balansräkningen påverkas av transaktioner som görs. Vad händer till exempel när bolaget har för lite i eget kapital, eller för mycket? Pedagogiken har sitt stöd i senaste rönen inom kognitiv vetenskap och bygger på Bonanza-metoden.

Genom en tydligare förståelse för företagsekonomin och ett gemensamt språk egngageras alla i affären, vi får en gemensam plattform och förstår vad som behöver göras utifrån de målsättningar och rapporter som ledningen tillhandhåller. Utbildningens tankesätt kan lämpligen föras över till styrelsens rapporteringsinstruktion. Allt för att få en begriplig och snabb bild över bolags situation som alla förstår.

NÄSTA UTBILDNINGSTILLFÄLLE

Utbildningen genomförs fysiskt på DoSpace Alfa i Linköping den 17 november kl 9-17. Lunch, fika och kursmaterial ingår i avgiften. Pris 7 900 kr exkl moms, 5 900 kr exkl moms för medlem i StyrelseAkademien o/e Östsvenska Handelskammaren.

Säkra upp din plats genom att anmäla dig.

KURSEN TÄCKER FÖLJANDE OMRÅDEN

  • Grundläggande ekonomiska samband
  • Kassaflöde
  • Case-övning
  • Branschanalys
  • Nyckeltal
  • Förslag på hur du implementerar det i din styrelse   

FÖRKUNSKAPER

Vi ser helst att du har gått StyrelseAkademiens Rätt fokus-utbildning eller liknande.

CHRISTINA LINDBERG

Christina Lindberg är verksam som konsult och utbildare inom områdena strategi- och affärsutveckling, ekonomistyrning samt styrelsearbete. Kunderna kommer från såväl privat som kommunal sektor. Hon har tidigare arbetslivserfarenhet som ingenjör inom livsmedels- och läkemedelsindustrin och som projektledare/controller/ ekonomichef inom detaljhandeln och anläggningsbranschen med 13 år inom Volvo CE. Christina har också erfarenhet från offentlig verksamhet som Förvaltningschef inom Växjö Kommun. Ett gemensamt drag har varit hög förändringstakt och uppdragen har innehållit strategiutveckling, förändringsledning och styrning, vilket också är Christinas huvudområden idag som konsult.

  • Christina har som projektledare drivit utvecklingen av Improvera AB:s utbildning, VD-Kompetens, och är även programansvarig för densamma. Utbildningsbakgrunden är gymnasieingenjör, civilekonom och en MBA från Henley.
  • Christina har under större delen av sitt arbetsliv haft externa styrelseuppdrag parallellt med ordinarie tjänst, främst inom SME- bolag, men också ideella föreningar och intresseorganisationer.
  • Christina är ackrediterad lärare för styrelseutbildningar inom StyrelseAkademien såsom Rätt Fokus för SME- och Kommunala bolag samt ordförandeutbildningen och ekonomiutbildningen.

 

Nationella partners: