Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

Förening

Byggföretaget tog hem styrelsepriset: ”Då gör vi rätt”

Läs artikeln nedan eller i Borås Tidning: Klicka här!

Vinnaren av Årets Sjuhäradsstyrelse är: RO-gruppen. 
Ägarna beskriver styrelsearbetet som ”helt avgörande” för deras resa med bolaget.
Anette Asklin är extern ordförande i RO-gruppens styrelse, vilket betyder att hon kommer utifrån bolaget. I styrelsen sitter också ägarna Andreas Jaldevik, vd, och Pär Jorstadius, vice vd, samt de externa ledamöterna Joakim Percival och Lars Björklund.
De fick ta emot priset på Styrelseakademiens styrelsefrukost på Högskolan i Borås. Anette Asklin delade med sig av sina tankar kring hur man bygger ett framgångsrikt styrelsearbete. 

En av dem handlade om att skapa en bra struktur för arbetet:

– Gör en plan över vilka frågor styrelsen ska arbeta med under året. Går du till affären utan inköpslista köper du lätt sådant du inte behöver. 

Tillsammans med vd Andreas Jaldevik pratade hon också om vikten av att våga göra skillnad på strategiska och operativa frågor. Andreas Jaldevik beskrev ett styrelsemöte där han kom till mötet med frågor till styrelsen, och gick därifrån med helt nya frågor. 

– När jag sa det till Anette sa hon ”då gör vi rätt – går ni härifrån med nya frågor så arbetar vi strategiskt, inte operativt”. 

Ett exempel på en strategisk fråga är den om hållbarhet. RO-gruppen har identifierat den som en framtidsfråga för byggbranschen. Något som sedan omsätts till operativa beslut. 

– Det är företagsledningens uppgift att fokusera på vad vi ska göra för att ta verksamheten från i dag till i morgon, varje dag, säger Anette Asklin.

För tio år sedan satte RO-gruppen målet att nå en miljard i omsättning, ett mål som de nådde 2018. Därefter har bland annat coronapandemin bromsat utvecklingen, men bolaget har fortsatt högt satta mål framåt. Där har styrelsen en oerhört viktig roll. 

– I styrelserummet är vår uppgift att dels ha en egen omvärldsbevakning, dels jobba med mycket längre frågeställningar: Var vill vi vara om ett år, fem år eller tio år? Sedan är det de operativa som måste gå ut i verksamheten och ta många, små steg i den riktningen. Även ett bolag är ett byggprojekt – du måste börja från grunden, säger Anette Asklin.

Agnes Westberg, Borås Tidning

Nationella partners: