Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

MASTER FOKUS I styrelsearbetet: Högre ordförandeutbildning – VIRTUELL MED ORDFÖRANDENÄTVERK – ONLINE

Nå din fulla potential som ordförande. Gå en högre styrelseutbildning virtuellt och online med fokus på det praktiska arbetet och dess utmaningar i ordförandeskapet. Utbildningen är fylld med möten som är virtuella och interaktiva. Efter utbildningen blir du en del av ett exklusivt ordförandenätverk och kan utbyta erfarenheter online under ett helt år.

Mer information

Förening:
Se kalender för mer information
Pris:

64 000 sek, exkl moms
59 000 sek, exkl moms (medlemspris)

Plats 
Virtuellt och online. Plattformen är särskilt utvecklad för styrelseutveckling. 

På plats i Stockholm city sista kursdagen för de som önskar.

Anmäl dig här

Lärare
> Läs mer om Liselotte Engstam och Pia Gideon, kursansvariga, och våra andra lärare

Bokningsvillkor 

AKTUELLA UTBILDNINGSTILLFÄLLEN

Master fokus i styrelsearbetet: Högre ordförandeutbildning är en högre styrelseutbildning som bjuder på kunskap och erfarenheter från några av Sveriges vassaste styrelseproffs, ledd av Pia Gideon och Liselotte Engstam. Master fokus finns både som virtuell onlineutbildning och som klassrumsutbildning. Innehållet är liknande, men formatet skiljer sig åt.

Om du vill utveckla och förstärka din ordföranderoll är det här utbildningen för dig. Denna virtuella onlineversion av utbildningen utvecklar samtidigt din digitala kunskap, både strategiskt och praktiskt.

Brett innehåll under ledning av styrelseproffs
Master fokus i styrelsearbetet: Högre ordförandeutbildning bygger på exempel från verkligheten, riktiga styrelsedilemman. Vi tar del av modern forskning och introducerar relevanta verktyg för värdeskapande styrelsearbete.

Syftet med styrelseutbildningen är att utveckla dig i ordföranderollen, och i styrelseuppdraget, för att möta omvärldens krav på snabb utveckling av strategi, hållbarhet och transparens.

Varje avsnitt leds av personer med egna erfarenheter av området, samt av ordförandeskap. Exempel på lärare som har deltagit eller kommer att delta är Birgitta Stymne, Dag Klackenberg, Jonas Sohlman, Ingrid Bonde, Klas Thorsson, Henrik Engberg, Lena Hofsberger, Hans-Erik Andersson.

Utbildningen täcker områden som ordförandens roll, ansvar och möjlighet att driva styrelsearbetet effektivt och värdeskapande. Vi behandlar också förutsättningarna för att leda bra möten på distans och säkra att hela styrelsen bidrar. Vi tar även upp styrelsens möjligheter för att förstå omvärld, digitalisering, hållbarhet, och hur det påverkar strategiska val av inriktning och affärsmodeller.

Du fördjupar också dina kunskaper inom kris- och mediehantering och lär dig mer om hur du kan åstadkomma effektivisering av styrelsemöten, även de nya virtuella mötena. Andra områden som behandlas är ordförandens roll vid vd-byte och vd-rekrytering, samt hantering av uppköp och oväntade bud. Vi har även ett särskilt avsnitt för styrelsens roll inför finansiering och en möjlig notering.

Virtuell onlineutbildning under tre månader
Utbildningen omfattar sju halvdagar under tre månader. Dag sju avslutas med en middag på plats i Stockholm.

Utbildningen genomförs i en modern digital miljö, med både virtuella möten och grupparbeten. Deltagarna har även diskussioner på plattformen mellan träffarna.

Inget är inspelat. Du deltar i realtid tillsammans med lärare och andra kursdeltagare. 

Plattformen är särskilt utvecklad för styrelseutveckling och används internationellt.

Att delta i den här utbildningen innebär att du samtidigt utvecklar din egen digitala kunskap, både strategiskt och praktiskt.

Exklusiv tillgång till ordförandenätverk under ett helt år
Efter utbildningen får du tillgång till fler funktioner på den digitala plattformen och tre lärarledda uppföljningstillfällen. Du blir också del av ett nationellt ordförandenätverk, med möjlighet att delta i faciliterade diskussioner och erfarenhetsutbyten online under ett helt år. 

Medlemskapet i nätverket kostar normalt 12 500 kronor per år, men du som går den här utbildningen får medlemskapet utan extra kostnad under ett år.

Utbildningen är för dig som

 • redan arbetar som ordförande och har en gedigen praktisk och teoretisk erfarenhet av styrelsearbete, men känner att du behöver nya verktyg och fördjupad kunskap för att kunna utveckla och förstärka din ordföranderoll
 • har lång praktisk erfarenhet i styrelsearbete och är på väg att tillträda som ordförande
 • önskar träffas online och få ytterligare praktisk erfarenhet av att mötas och arbeta digitalt      
 • Utbildningen är relevant för såväl noterade som ägarledda bolag.

Kursinnehåll

 • Styrelsens uppdrag och rollfördelning
 • Styrelsens roll i strategiarbetet
 • Att byta ut och rekrytera vd
 • Att skapa effektiva styrelsemöten – att leda på distans
 • Finansiering, förvärv och skatt
 • Finansiering, förvärv och börsnotering
 • Oväntat bud
 • Att hantera kriser internt och medialt

 

Nationella partners: