Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

MASTER FOKUS I styrelsearbetet: Högre ordförandeutbildning – klassrum

Nå din fulla potential som ordförande. Gå en högre styrelseutbildning med fokus på det praktiska arbetet och dess utmaningar i ordförandeskapet.

Mer information

Förening:
Se kalender för mer information
Pris:

53 000 sek, exkl moms
49 000 sek, exkl moms (medlemspris)

Kursdatum
Totalt fyra heldagar, uppdelade i två block:
1-2 mars 2022
15-16 mars 2022

Plats 
Stockholm. 
Information om lokal kommer senare. 

Boka utbildningen
Via vår kalender, klicka här 

Lärare

> Läs mer om Pia Gideon, kursansvarig, och våra andra lärare

Bokningsvillkor 

AKTUELLA UTBILDNINGSTILLFÄLLEN

Master fokus i styrelsearbetet: Högre ordförandeutbildning är en högre styrelseutbildning som bjuder på kunskap och erfarenheter från några av Sveriges vassaste styrelseproffs, ledd av Pia Gideon. Master fokus finns både som klassrumsutbildning och som onlineutbildning. Innehållet är liknande, men formatet skiljer sig åt.

Om du vill utveckla och förstärka din ordföranderoll är det här utbildningen för dig.

Brett innehåll under ledning av styrelseproffs
Master fokus i styrelsearbetet: Högre ordförandeutbildning bygger på exempel från verkligheten, riktiga styrelsedilemman. Vi tar del av modern forskning och introducerar relevanta verktyg för värdeskapande styrelsearbete.

Syftet med styrelseutbildningen är att utveckla dig i ordföranderollen, och i styrelseuppdraget, för att möta omvärldens krav på snabb utveckling av strategi, hållbarhet och transparens.

Varje avsnitt leds av personer med egna erfarenheter av området, samt av ordförandeskap. Exempel på lärare som har deltagit eller kommer att delta är Birgitta Stymne, Dag Klackenberg, Jonas Sohlman, Ingrid Bonde, Henrik Engberg, Christin Rankin samt Liselotte Engstam.

Utbildningen täcker områden som ordförandens roll, ansvar och möjlighet att driva styrelsearbetet effektivt och värdeskapande. Vi behandlar också förutsättningarna för att leda bra möten på distans och säkra att hela styrelsen bidrar. Vi tar även upp styrelsens möjligheter för att förstå omvärld, digitalisering, hållbarhet, och hur det påverkar strategiska val av inriktning och affärsmodeller.

Du fördjupar också dina kunskaper inom kris- och mediehantering och lär dig mer om hur du kan åstadkomma effektivisering av styrelsemöten, även de nya virtuella mötena. Andra områden som behandlas är ordförandens roll vid vd-byte och vd-rekrytering, samt hantering av uppköp och oväntade bud. Vi har även ett särskilt avsnitt för styrelsens roll inför finansiering och en möjlig notering.

Utbildning med fysiska träffar under fyra heldagar
Träffarna genomförs självklart med Corona-anpassade sittningar.
Utbildningen sker i inspirerande miljö centralt i Stockholm City.
Presentationer och gemensamma diskussioner varvas med arbete i mindre grupper.
Fyra luncher och två middagar med möjlighet till umgänge ingår.

Exklusiv möjlighet att delta i nationellt ordförandenätverk, mot avgift
Efter utbildningen kan du ansöka om ett årligt medlemskap i ett nationellt ordförandenätverk på en digital plattform. Medlemskapet ger möjlighet att delta i faciliterade diskussioner och erfarenhetsutbyten online.

Medlemskapet har för närvarande en separat avgift på 12 500 kr per år, och endast styrelseordförande som har gått StyrelseAkademiens Master fokus i styrelsearbetet: Högre ordförandeutbildning kan ansöka.  

"Efter att ha arbetat som styrelseledamot i mer än tio år kände jag ett behov av att fördjupa min kunskap teoretiskt och ta steget upp till den ansvarsfulla rollen som ordförande. Jag scannade marknaden och kom fram till att StyrelseAkademien hade det mest seriösa och gedigna upplägget."

Helena Westin, MF ordföranderollen
(Läs mer om vad Helena och andra deltagare säger.)

Utbildningen är för dig som

 • redan arbetar som ordförande och har en gedigen praktisk och teoretisk erfarenhet av styrelsearbete, men känner att du behöver nya verktyg och fördjupad kunskap för att kunna utveckla och förstärka din ordföranderoll
 • har lång praktisk erfarenhet i styrelsearbete och är på väg att tillträda som ordförande
 • önskar träffas fysiskt och få möjlighet att arbeta med övriga deltagare i en inspirerande miljö      
 • Utbildningen är relevant för såväl noterade som ägarledda bolag.

Kursinnehåll

 • Styrelsens uppdrag och rollfördelning
 • Styrelsens roll i strategiarbetet
 • Att byta ut och rekrytera vd
 • Att skapa effektiva styrelsemöten – att leda på distans
 • Finansiering, förvärv och skatt
 • Finansiering, förvärv och börsnotering
 • Oväntat bud
 • Att hantera kriser internt och medialt

 

Nationella partners: