Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

Månadens Medlem Anders Rosholm

Månadens Medlem oktober 2020:  Anders Rosholm

Befattning: Delägare RosholmDell Advokatbyrå

Medlem i StyrelseAkademien Sydost sedan: 2019

Vill du tipsa om framtida Månadens Medlem?

Maila oss på sydost@styrelseakademien.se

Läs om tidigare Månadens Medlemmar i arkiv

Förening

Månadens medlem oktober 2020: Anders Rosholm

Vår verksamhetsledare intervjuar varje månad en medlem och oktober 2020 är det Anders Rosholms tur.

-Hej Anders! För de som inte känner dig, vilken är din profession?

-Jag är advokat och sedan 2011 driver jag tillsammans med andra delägare RosholmDell Advokatbyrå. Vi har haft en god utveckling sedan starten och är idag 27 anställda varav 24 är affärsjurister. Vårt huvudkontor finns i Växjö men vi har också kontor i Helsingborg, Kalmar och Malmö. För egen del är mina specialiteter företagsöverlåtelser, immaterialrätt, aktiebolagsrätt och fastighetsrätt. Här i Växjö, där jag verkar, är det hög aktivitet och många företagare med driv. I Coronatider har det varit många frågor rörande arbetsrätt så det är fullt upp.

I min tidigare karriär var jag först anställd som affärsjurist på Mannheimer Swartling Advokatbyrå och sedan som bolagsjurist på Husqvarna. Att äga och driva ett företag efter några år som anställd är stimulerande. Vi har ett mantra på RosholmDell som är ”Användbar Juridik” och vi använder oss av LEAN-principer för ständigt förbättringsarbete.

- Hinner du med något externt styrelseuppdrag?

-Visst tar mitt dagliga arbete mycket tid men eftersom jag också har stort intresse för styrelsefrågor så har jag gått in som ordförande i ett fastighetsbolag. De hyr bl a ut affärslokaler i Växjö och Oskarshamn.

Bolaget är ett familjeägt företag och man har en stor styrelse med sex ledamöter med bred kompetens inom olika områden. Utöver min egen juridikkompetens finns mycket kunskap inom finans, bygg och entreprenad.

 -Hur har du riggat dig för ordföranderollen?

 -Jag har dels utbildat mig via grundutbildningen Rätt Fokus i styrelsearbetet och dels via Ökat Fokus ordföranderollen.

Den senare gav mycket bra kunskaper och nätverkande med andra ordförande. De är ju bara ett samtal bort om man skulle vilja bolla någon ordförandefråga. I detta uppdrag har jag också nytta av mina kunskaper i fastighetsrätt.

-Tar du med dig några lärdomar från Coronakrisen?

-Man har blivit påmind om värdet av god ekonomisk kontroll och styrning.
Att hålla krisplaner och riskanalyser levande är också viktigt så att man är förberedd när akuta situationer uppstår.
Allt är inte oföränderligt, förr eller senare kommer kriser av olika slag och det är då viktigt att man som advokat har förmågan att snabbt anpassa den juridiska rådgivningen efter kundens nya behov och ändrade förutsättningar.

-RosholmDell har valt att bli strategisk partner till StyrelseAkademien Sydost. Orsaken?

-Vi tycker att er förening bedriver ett aktivt arbete med att belysa styrelsens viktiga del i framgångsrika företag och att
ni har kvalitetsutbildningar här på hemmaplan. Därför vill vi synas som er partner. Vi är också partner till regionala inkubatorer, bl a Företagsfabriken Kronoberg och Kalmar Science Park. Vi bidrar med affärsjuridisk kunskap till startups.

-Slutligen Anders, vilka är dina tre bästa styrelseråd?

-Det finns förstås mycket som är viktigt men här är tre av mina hörnstenar i styrelsearbetet:

1. VAR EXEKUTIV. Ett aktivt styrelsearbete handlar om att tänka framåt och ta viktiga strategiska beslut som dokumenteras i en beslutslista. En bra tumregel är att 75 % av mötestiden handlar om framtiden, 25 % om det som hänt.
2. OLIKA KOMPETENSER. För att ta kloka beslut behövs ledamöter med olika kunskaper och bakgrund.
3. BRA STRUKTUR FÖR DOKUMENTATION. Ordning och reda är A och O för god överblick. Alla behöver lätt kunna hitta aktuella styrelsehandlingar. Det finns flera bra styrelseportaler att välja på.

- Tack för intervjun och lycka till med ditt ordförandeuppdrag! 

Nationella partners: