Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

Månadens Medlem december 2018: Hans Svegmar

Befattning: VD och senior rådgivare, Affärsrådgivarna i Sverige AB

Medlem i StyrelseAkademien Sydost sedan: 2014

Vill du tipsa om framtida Månadens Medlem?

Maila oss på sydost@styrelseakademien.se

Förening

Månadens medlem december 2018: Hans Svegmar

Månadens Medlem i december är Hans Svegmar, VD och senior advisor i Affärsrådgivarna Sverige AB. Hans kommer senast från rollen som kontorschef inom banken där han har arbetat i drygt 30 år.

Under sin tid inom banken har Hans träffat och hjälp allt ifrån små till stora företag och fått en god erfarenhet av vad bolagets olika faser kan innebära. Han har bland annat noterat att många entreprenörer och företagare ofta arbetar ensamma och är ensamma i att ta beslut och det är där han vill lägga sitt fokus i sin nya roll som senior advisor. 

”Ensam är inte stark – jobba mer med eko än ego och använd samarbetspartners och ditt nätverk”.

Affärsrådgivarna i Sverige AB har fokus på lönsamhetsfrågor och erbjuder rådgivning kring tillväxt, finansieringsfrågor, ägarskiften, ekonomisk uppföljning och kontroll samt ägar- och verksamhetsstyrning. Dels erbjuds konsultation inom respektive område och även utbilning och föreläsningar. Styrelsen består av Hans, hans fru som är styrelseordförande samt hans dotter som är suppleant. De har påbörjat ett intensivt styrelsearbete och gått igenom bl.a. styrelseansvar och bolagsordning och målet är att snabbt skapa en gemensam grund för hur de ska verka i styrelsen.

Hans blev medlem i StyrelseAkademien i samband med att han gick certifikatutbildningen Rätt fokus i styrelsearbetet år 2014 och år 2015 gick han fortsättningskursen Ökat Fokus: ordföranderollen. Efter att ha avslutat grundutbildningen kände han att han fick ett nytt frågebatteri att använda sig av i mötet med de dåvarande kunderna inom banken. Hans föreslog därför att även kollegorna skulle gå en liknande utbildning vilket StyrelseAkademien Sydost senare ordnade genom en skräddarsydd internutbildning. Just vikten av ett professionellt och genomtänkt styrelsearbete är något Hans trycker hårt på och ser stor vikt av:

”Man pratar om körkort för företagare, startar man bolag borde man så snabbt som möjligt sätta sig in i styrelsefrågor och styrelsearbetet. Det utvecklar både en själv och bolaget”.

Vid sidan av styrelseuppdraget i det egna bolaget har Hans ett ideellt uppdrag som styrelseordförande i Nyföretagarcentrum Växjö, Alvesta och Uppvidinge och han sitter även med i Ossis minnesfond. Hans var en av dem som startade minnesfonden för att hedra en tidigare handbollstränare och syftet är att uppmärksamma ledare och funktionärer som har gjort något extra. Eftersom Hans har haft en tjänst inom banken har det tidigare inte passat att ta externa styrelseuppdrag men nu är han redo och intresserad av att ta sig an nya utmaningar!

Avslutningsvis ger Hans sina tre bästa styrelsetips:

  1. Det är viktigt att tänka på att man kompletterar varandra i styrelsen.
  2. Som företagare är det viktigt att ta in den kompetens man inte själv behärskar.
  3. Som extern intressent är det viktigt att vara ödmjuk inför styrelsearbetet i mötet med entreprenörer, företagare och ägare.

Nationella partners: