Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

Månadens Medlem september 2018: Jessica Goodwin 

Befattning: VD och delägare T H K i Sandsbro AB - Toftastrand hotell och konditori och Villa Viks matsalar

Medlem i StyrelseAkademien Sydost sedan: 2013

Vill du tipsa om framtida Månadens Medlem?

Maila oss på sydost@styrelseakademien.se

Förening

Månadens medlem september 2018: Jessica Goodwin

”Ju större kunskap du har om företaget desto bättre beslut kan du fatta. Om du känner och förstår hela verksamheten ser du lättare var de största utmaningarna och de bästa möjligheterna finns”.

Månadens medlem september 2018 är Jessica Goodwin, VD och delägare i T H K i Sandsbro AB, i folkmun och Växjö mer känt som Toftastrand hotell och konditori och Villa Viks matsalar. Hon driver familjeföretaget sedan 25 år tillbaka tillsammans med föräldrarna Inger och Börje Svensson

Det hela började när Jessica och hennes far ville testa på att driva ett sommarcafé. De tog då över det tidigare något nedgångna hotellet vid sjön i Sandsbro. Eftersom satsningen fick god respons bestämde de sig för att förlänga till hösten och sedan dess har det rullat på. Under åren har verksamheten utvecklats efter de behov som har funnits och nu ingår bageri, konditori, hotell med 28 rum, restaurang och konferens.

Jessica har varit medlem i StyrelseAkademien Sydost sedan 2013. Hon blev medlem när hon gick en styrelseutbildning via projektet Styrelsekraft, ett projekt som Almi drev på uppdrag av regeringen med syftet att öka andelen kvinnor i bolagsstyrelser. Idag arbetar Jessica i den egna styrelsen där även hennes far och mor är ledamöter. Hon har även styrelseuppdrag och representerar restaurangsidan i föreningen Bonnakött som driver frågor rörande ekologisk köttproduktion i Kronobergs län.

Tidigare i år utnämndes Toftastrand och Villa Vik till Årets Turistentreprenör i Södra Småland och i december ska Jessica åka till Stockholm för att tävla om det nationella priset. Bakom utmärkelsen står Destination Småland och några av kriterierna för att vinna är att entreprenören ska ha ett välskött rörelsedrivande företag samt att entreprenören ska vara en god förebild.

I motiveringen av Toftastrand som Årets Turistentreprenör lyfts även deras arbete med hållbarhet och deras miljöprofil. Detta är frågor som ligger Jessica varmt om hjärtat och just närproducerat, ekologiskt och återbruk genomsyrar hela verksamheten.

Ett av de senaste projekten inom återbruk var att flytta de hotellrum som köptes från ett nedlagt hotell för 5 år sedan. Eftersom rummen var byggda i moduler har de flyttats rum för rum och var klart att ta emot gäster i april 2014. I maj i år färdigställdes den sista etappen i det projektet när hotellets gamla huvudbyggnad flyttats till den nuvarande marken och byggdes om till ytterligare 8 hotellrum samt en gemensam loungedel med magisk utsikt över Toftasjön. Det har varit en lång process men Jessica är glad för att de vågade satsa och de nya möjligheterna det kommer ge verksamheten.

Avslutningsvis ger Jessica sina tre bästa styrelsetips

  1. Ju större kunskap du har om företaget desto bättre beslut kan du fatta, Om du känner och förstår hela verksamheten ser du lättare var de största utmaningarna och de bästa möjligheterna finns.
  2. Underskatta inte magkänslan! Lönsamheten är naturligtvis viktig och en förutsättning för fortsatt utveckling men alla beslut måste kännas bra i magen också.
  3. Och så det viktigaste, ladda upp med riktigt god fika och praliner på styrelsemötet! 

Nationella partners: