Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

Aktuellt juni 2019

Svante Forsberg ny ordförande

Svante Forsberg är ny styrelseordförande för StyrelseAkademien Sverige. Han utsågs vid föreningsstämman den 21 maj.

Svante Forsberg är civilekonom och har arbetat i 40 år på revisions- och konsultföretaget Deloitte, varav 20 år som vd eller ordförande. Han har haft många uppdrag, bland annat som ordförande för FAR. Svante är också en av initiativtagarna till Guldklubban. Det är en utmärkelse som lyfter fram goda exempel på styrelseordförandeskap. Han är sedan 2011 även styrelseledamot i självregleringsorganet Föreningen för god sed på värdepappersmarknaden.

- Det känns oerhört stimulerande att få detta uppdrag. Jag ser fram emot att arbeta med utvecklingen av StyrelseAkademien tillsammans med alla professionella människor som finns inom organisationen. Det finns flera angelägna saker att fokusera på, bland annat mångfald och ökad medlemsnytta, säger Svante Forsberg. 

Han efterträder Per Westerberg som har haft posten i tre år.

Text: Ingrid Kindahl
F
oto: Stefan Tell

 

 

Dags att nominera

Nu är det dags att lämna förslag på kandidater till Guldklubban 2019.

Guldklubban har instiftats av Styrelseakademien och Deloitte för att lyfta fram styrelseordförandens viktiga roll för ett effektivt och affärsinriktat styrelsearbete. Priset delas ut i klasserna noterade respektive onoterade bolag.

Alla medlemmar i Styrelseakademien är välkomna med förslag genom att gå in på www.guldklubban.se/nominering. Förslagen ska vara inne senast den 15 juni.

Arbetet fortskrider sedan via Styrelseakademiens 16 lokalföreningar över hela landet. Styrelseakademien och Deloitte i samverkan med SEB väljer ut vilka som ska nomineras från respektive region. 

Vilka av de nominerade som vinner avgörs slutligen av Guldklubbans särskilda jury. Vinnarna presenteras vid en nationell prisceremoni i Stockholm den 6 december 2019.

 

 

 

Biometriska personaldata snart i Sverige

I USA har det blivit allt vanligare att arbetsgivare kollar personalen via fingeravtryck och irisigenkänning. Samma utveckling väntas i Sverige. Men då gäller det för företaget att ha koll på GDPR.

Biometriska data, det vill säga data som bygger på människors biologi som fingeravtryck och iris- eller ansiktsigenkänning anses vara känslig information som inte får lagras hur som helst enligt GDPR.

Samtidigt pågår en utveckling där arbetsgivare i allt högre utsträckning vill hålla koll på sin personal med den metoden. Det är vanligt i USA, och bedömare i Sverige tror att utvecklingen blir liknande här.

En av dem som tror det är Annett Olofsson, förbundsjurist på LO-TCO Rättskydd.

Som anställd är det då viktigt att vara medveten om att biometriska data är känsliga personuppgifter enligt dataskyddsförordningen. Det ställs höga krav på behandlingen av sådana personuppgifter. Den anställde ska då ha lämnat ett uttryckligt, frivilligt samtycke som när som helst kan återkallas, säger hon, säger hon till Dagens Nyheter. 

Arbetsgivare måste kunna tala om varför man hämtar in uppgifterna och hur de ska användas, säger hon. 

För arbetsgivaren kan det vara viktigt att använda den nya tekniken, inte minst för att höja säkerheten i företaget.

Källa: DN

 

 

Digital kompetens på schemat

Nu ska den digitala kompetensen bland styrelseledamöter höjas. Det sker genom ett samarbete mellan Styrelseakademien Stockholm och den digitala reklambyrån Making Waves.

Den utbildning som skapats heter Disp, spetsutbildning i styrelsearbete. 14 personer har redan gått utbildningen.

Making Wave nämner flera skäl till att man velat skapa den här utbildningen tillsammans med Styrelseakademien Stockholm. Så här skriver man bland annat på hemsidan:

”Väljer man att bortse från nödvändig kompetens som gör ens styrelse bättre rustad för framtidens utmaningar måste man också vara beredd på att bli omsprungen av startups och andra företag som inser vikten av bredare representation. Det är inte utan skäl som Niklas Zennström menar att bristen på digital kompetens kan leda till att svenska bolag har “begränsade möjligheter att vara konkurrenskraftiga på lång sikt” och att en undersökning från EY visar att bolag med minst 30 procent kvinnor i ledningen har högre vinster än övriga”.

Källa: makingwaves.com

Nationella partners: