Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

VÄLKOMMEN TILL
STYRELSEAKADEMIEN HALLAND

Vår mission är att öka kunskapen om styrelsearbetets betydelse för lönsamhet och utvecklingskraft. I det syftet arbetar vi med utbildning, rekrytering, opinionsbildning och nätverk. Kort och gott vill vi skapa mötesplatser som blir en form av kombinerad inspiration och kompetensutveckling, med teman som borde ligga på agendan i alla moderna styrelserum.

Läs mer om oss…

Evenemang

22/4: Årsmöte samt miniseminariet Learn&Lunch i Varberg

Du behöver inte delta i FrukostGalan för att anmäla dig till detta evenemang. Du behöver inte heller vara medlem i StyrelseAkademien för att delta i vårt miniseminarium Lunch&Learn med styrelsetouch på Varbergs Stadshotel&Asia Spa. Men du som är medlem i StyrelseAkademien får delta i såväl seminariet, lunchen som årsmötet kostnadsfritt. Möt ägarna och vinnarna av priset Årets Styrelse i Varbergs Kommun 2021. Dessutom tas vi med bakom kulisserna på Varbergs Stadshotel och Spa, och får veta hur man tänker när man utvecklar den professionellt styrda och oerhört charmiga hotellkoncern Lotus Group som hotellet ingår i.

16/5: Företagsbesök på Rowico Home i Halmstad

Måndagen den 16 maj gör vi ett företagsbesök hos "Årets Styrelse i Halmstad 2021" , Rowico Home. Rowico Home och Mikael Hammargren, fick utmärkelsen "Årets Styrelse 2021". Han fick det i sin roll som ägare till möbelföretaget Rowico AB, och för att han i samband med generationsskiftet av den operativa ledningen 2017/2018 också initierade arbetet med den styrelse som på rekordtid skapat det nya moderna Rowico. Vid vårt företagsbesök får vi träffa den nya VD´n Jessica Hammargren, och vi ommer att få ta del av hur hon, hennes bror och den nya styrelsen skapat de fantastiska framgångar som det nya Rowico Home levererat.

16/6: Företagsbesök på Ästad Vingård

Efter att ha jobbat på gården sedan barnsben fick Linda, Mattias och Daniel Carlsson ta över Ästad Gård 2010. På bara ett decennium har de förvandlat den tidigare mjölkgården till en stjärnbeströdd vingård och en vida känd destination. Och vi bara sett början på deras resa. Hur har man så snabbt lyckats erövra marknaden med de nya inriktningar företagen tagit? Och hur gick tankarna när man tog in externa i styrelsen? Vilken nytta har det gjort för framgångarna? Dessutom blir vi först med att få se den Michelin-krogen Äng i dess ombyggda och minst sagt nya spektakulära utformning. Det vill du inte missa! Läs mer och boka din plats nu.

Utbildning

Rätt Fokus i Halland 2022

Vår populära certifieringsutbildning ”Rätt fokus i styrelsearbetet SME”, passar dig som är aktiv styrelseledamot eller på annat sätt är intresserad av styrelsearbete. | 2 dagar 09.00 - 17.00 | Kommande tillfällen 2022: I Halmstad 27 april+4 maj. Till hösten i Falkenberg 31/8+7/9. I Halmstad 2+9/11. OBS! Prishöjning per den 1/7, så passa på att boka in dig nu i april/maj - det tjänar du 2.000:- på!!!

Avsnitt #4: Så går du från Ägarlett till Ägarstyrt

Avsnitt #4 av serien "Så går du från Från Ägarlett till Ägarstyrt" är även den digital och går av stapeln onsdagen den 29 september kl 16.00-17.00. Serien syftar till att inspirera företag, ägare och företagsledare att utveckla sitt styrelsearbete genom att se hur andra ägarledda företag gjort. Denna gång kommer vi att träffa ägare och ledning från två vitt skilda branscher, nämligen från möbelföretaget Rowico respektive upplevelseföretaget Ästad VinGård. Minsta gemensamma nämnare är att båda tagit in externa i sina styrelser, man har också skruvat rejält på sina affärsmodeller, lämnat den gamla traditionen bakom sig och hittat nya vägar. Hur har man så snabbt lyckats erövra marknaden med de nya inriktningar företagen tagit? Och hur gick tankarna när man tog in externa i styrelsen? Vilken nytta har det gjort för framgångarna? Läs mer och boka din plats nu!

Avsnitt #5: Så går du från Ägarlett till Ägarstyrt

Avsnitt #5 av serien "Så går du från Från Ägarlett till Ägarstyrt" är även den digital och går av stapeln onsdagen den 17 november kl 16.00-17.00. Serien syftar till att inspirera företag, ägare och företagsledare att utveckla sitt styrelsearbete genom att se hur andra ägarledda företag gjort. Dagens tema rör ägarledda som framgångsrikt förflyttat sina företag genom att komplettera sin organiska tillväxt genom förvärv av andra bolag. Vi kommer att träffa två helt olika företag, som båda har det gemensamt att man genom affärsfokus och företagsförvärv tagit ett fast tag om marknaden. Det är grundarna av det Varbergsbaserade tech-bolaget Vertiseit och samt det Halmstadbaserade transportföretaget GN Transport som vi får träffa denna gång. Men att förvärva bolag kan ibland vara riskfyllt och kostbart. Hur tänker de som lyckats. Varför genomfördes förvärven? Vad är det man förvärvar egentligen? Hur gjorde de för att lyckas. Och hur gick tankarna när man tog in externa i styrelsen? Vilken nytta har det gjort för framgångarna? Läs mer och boka din plats nu!

Evenemang

Årsstämma StyrelseAkademien Halland 2022

Välkommen till årsstämman för StyrelseAkademien i Halland. Den går av stapeln fredagen den 22 april, kl 11-12.00 med lunch 12-13.00. Plats: Varbergs Stadshotell&Asian Spa. Men innan årsmötet kör igång har vi ett miniseminarie med styrelsetouch gästat av vinnarna av utmärkelsen Årets Styrelse 2021. Välkommen!

Rowico: Årets Styrelse i Halmstad 2021

SA Halland gratulerar Rowico och Mikael Hammargren, som fick utmärkelsen "Årets Styrelse 2021". Han fick det i sin roll som ägare till möbelföretaget Rowico AB, och för att han i samband med generationsskiftet av den operativa ledningen 2017/2018 också initierade arbetet med den styrelse som på rekordtid skapat det nya moderna Rowico. Det primära syftet med detta pris är att visa upp goda exempel för hur andra företag arbetar aktivt med sitt styrelsearbete för att säkra sina företags framtid, och därmed skapa hållbar tillväxt både för sig själva och för vårt samhälle. Rowico har gjort allt rätt och är en förebild på många sätt.

Skräddarsydd utbildning för hela styrelsen

Ni får en unik möjlighet att lyfta egna bransch- och bolagsspecifika frågor samt konkreta tips om hur styrelsearbetet bör struktureras på bästa sätt. Ni bestämmer själva tid och plats.

Evenemang

Avsnitt #3: Så går du från Ägarlett till Ägarstyrt

Avsnitt #3 av serien "Så går du från Från Ägarlett till Ägarstyrt" är även den digital och går av stapeln onsdagen den 16juni kl 16.00-17.00. Den här serien syftar till att inspirera företag, ägare och företagsledare att utveckla sitt styrelsearbete genom att se hur andra ägarledda företag gjort. Nu kommer vi att träffa delar av ägartrojkan i den fantastiska Deromekoncernen. Vi kommer att få insikt i hur man förflyttar ett enkelt sågverk till en miljardindustri: Generationsskiftet, Ledningen, Styrningen, den Strategiska Uppskalningen och hur man gör det med full Kontroll. Läs mer och boka din plats nu!

Evenemang

Avsnitt #2: Så går du från Ägarlett till Ägarstyrt

Avsnitt #2 av serien "Så går du från Från Ägarlett till Ägarstyrt" är även den digital och går av stapeln onsdagen den 26 maj kl 16.00-17.00. Den här serien syftar till att inspirera företag, ägare och företagsledare att utveckla sitt styrelsearbete. Denna gång kommer vi att fokusera ägarledda företag med nära familjerelationer. Vi får träffa det äkta paret Ann och Jonas Rydholm som äger och driver det internationellt erkända konfektionsföretaget Taiga AB. Och representanter från DH Solutions, IT-pionjär som bildades redan 1972, och som nu ägs av grundaren och hans tre barn. Gemensamt för de båda företagen är att de vunnit utmärkelsen "Årets Styrelse" för det sätt som ägarna styr sina företag. Läs mer och boka din plats nu!

Evenemang

Avsnitt #1: Så går du från Ägarlett till Ägarstyrt

Den här serien syftar till att inspirera företag, ägare och företagsledare att utveckla sitt styrelsearbete. Här kommer du att få både tips och erfarenheter från andra företagare som lyckats, men också ta del av misstag som du skall slippa göra om. Du kommer också att delges en mängd verktyg för att komma vidare på ett bra sätt. Avsnitt #1 av serien "Så går du från Från Ägarlett till Ägarstyrt" är digital och går av stapeln onsdagen den 28 april kl 16.00-17.00. Vår första gäst är Agneta Olsson, numera VD för Almi Väst, men också känd för att vara författare av bästsäljaren "Extern VD, så lyckas du". Boka din plats nu!

Nyheter

Nytt samarbete för att stärka det svenska näringslivet

Har styrelsen rätt kompetens? Den snabba samhällsutvecklingen och digitaliseringen kommer med en rad nya behov som påverkar styrelsearbetet och kraven som ställs på enskilda ledamöter.

Nyheter

Strategin i fokus: Fyra områden för föreningens framtid

VD-ORD: StyrelseAkademien Sverige har fått en ny vd, Ulrika Spåls. Här berättar hon själv om föreningens nya strategiska inriktning de kommande åren. "I det här numret av Professionellt Styrelsearbete tänkte jag redogöra övergripande för de fyra fokusområden vi har identifierat, för att i kommande nummer fördjupa mig i vart och ett av dem."

Nyheter

DEBATT: Vem ska styra företagen?

Som ett led i sin ”Green Deal” har EU-kommissionen nyligen lagt fram idéer om långtgående förändringar av europeisk bolagsrätt. Om de realiseras riskerar det att få förödande följder för privat företagsamhet och därmed för samhällsekonomin i stort. Det skriver Per Lekvall och Ossian Ekdahl i en debattartikel.

Nyheter

Så funkar det: Styrelsens roll vid rekonstruktion

En bra styrelse kan utgöra skillnaden mellan en lyckad och en misslyckad rekonstruktion. Men det kräver både arbete och kunskap. Ackordscentralens vd, Mikael Kubu, ger goda råd.

Nyheter

Nya upplagan av Vägledning till god styrelsesed är här

Den fjärde upplagan har uppdaterats med avsnitt om bland annat cyber security, styrelsens relation med det omgivande samhället samt vad man bör tänka på innan man tackar ja till ett styrelseuppdrag.

Nyheter

Rätt fokus i styrelsearbetet SME - datum för onlineutbildning

Efterfrågan på våra onlineutbildningar är fortsatt stor varför formatet är här för att stanna. Här hittar du vårens alla datum.

LÄS MER NYHETER FRÅN HELA STYRELSEAKADEMIEN

Nationella partners: