Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

Motivering till utnämningen av vinnaren 2021, Rowico AB:

"Ägaren, Mikael Hammargren, initierade 2018 Rowicos första strukturerade styrelse, vilket lett till att man på mycket kort tid styrt företaget såväl igenom en stor strukturförändring som en generationsväxling i den operativa ledningen. Man har tagit företaget från att vara en traditionell grossist till att bli ett modernt designföretag med eget varumärke. Samtidigt har man integrerat traditionellt återförsäljarnät med digital handel med hela Europa som marknad. Allt med ökad omsättning och förbättrat resultat som följd.

Rowico utgör ett gott exempel på hur man genom kvalitativt styrelsearbete och tillsättande av extern styrelsekompetens på kort tid och med stor lönsamhet kan förekomma marknadskrafterna i en annars konservativ bransch.

Rowico - ett modernt och snabbfotat tillväxtbolag som är en viktig del av det som skapar ett hållbart näringsliv i Halmstad."

-------------------

Kriterierna för nominering av (ägarledda) företag till priset "Årets Styrelse i Varberg":

  • Skall vara ett aktiebolag.
  • *Skall ha sätet i Varberg.
  • Skall ha minst en extern ledamot och/eller ordförande.
  • Skall ha ägare som sett till att företaget har en aktiv fritt arbetande styrelse.
  • Styrelsen skall uppvisa för företaget avgörande insatser, som under den senaste 2-3 gjort verklig skillnad. Både sanering och tillväxt är meriterande, liksom andra åtgärder som stärkt bolaget, t ex organisationsförändringar och strukturåtgärder. 
  • Styrelsens kvalitet och utmärkande drag såsom att Styrelsearbetet är väl organiserat med bland annat tydliga instruktioner som hålls fortlöpande uppdaterade. Styrelsen ägnar sin tid åt rätt frågor. Mötena är väl förberedda, genomförs på ett effektivt sätt och är väl dokumenterade. Styrelsens arbete utvärderas och följs upp.

 


    

 

 

Förening

"Rowico utgör ett gott exempel på hur man genom kvalitativt styrelsearbete och tillsättande av extern styrelsekompetens på kort tid och med stor lönsamhet kan förekomma marknadskrafterna i en annars konservativ bransch."

Ägarfamiljen består av Gunnila Blomberg och barnen Hans, Rickard, Madeleine och Erik. Priset togs emot på Halmstads NäringslivsGala.

Det är konstaterat att företagsägare som tidigt tillför extern kompetens för styrning, ledning och utveckling av sina företag snabbare når tillväxt och bestående livskraft på marknaden.  Med priset "Årets Styrelse i Halmstad" vill vi rikta ljuset mot ägarna. Utan kloka och ibland kanske också modiga ägare, som beslutar sig för att arbeta aktivt genom sina styrelser, och som framförallt tar in extern kompetens, så är det många företag som aldrig skulle nått den potential man har idag. Nu vill vi belöna dessa ägare, och lyfta fram dem som goda exempal för andra företagare att följa eller få inspiration och råd ifrån. StyrelseAkademien delade ut priset på NäringslivsGalan i Halmstad. 

Vi gratulerar familjen Bolmberg och deras Eleiko, som gick vinnande ut i "Årets Styrelse i Halmstad 2022". Motiveringen kan du läsa här intill.

För 30 år sedan tillverkade Eleiko små elektriska apparater, bland annat våffeljärn. 1957 kom den dåvarande produktionschef Herr Hellström, en hängiven tyngdlyftare som hade fått nog av att skivstänger böjdes eller gick av, med en inspirerande idé till dåvarande VD och ägaren, änkan Tyra Johansson — att tillverka en bättre skivstång i Eleikos fabrik.

Skivstången utvecklades av unikt, svenskt stål med lättring inspirerat av mönstret från ett våffeljärn. Man har sedan start tagit inspiration från lyftare. Eleikos skivstång har sedan 1963 satt en ny standard för styrkeutrustning, vilket gjort dem världsledande inom tynglyftningssektorn. Eleiko har satt över 1000 världsrekord med sina skivstänger.

Sedan den första skivstången producerades 1963 har man haft kvar detta fokus. Genom att kontinuerligt förbättra lyftarupplevelsen för bättre prestation och säkerhet är vad som fått dem dit de är idag.

Eleiko är sedan 1990 ett familjeföretag som ägs av Gunnila Blomberg och hennes 4 barn.

Verksamheten drivs av VD:n Erik Blomberg och hans två bröder, Hans och Rickard Blomberg. Systern Madeleine Blomberg driver tillsammans med sin sambo Eleiko i Frankrike. Erik Blomberg tog över som vd 2012 efter att pappan Lennart Blomberg avled i en hjärtinfarkt. Eleiko har skapat sig ett gott rykte i branschen för sin höga kvalitet och prestanda. Deras verksamhet, sedan företagets nya inriktning 1957, har gradvis utökats från att endast göra skivstänger och viktskivor till att nu tillverka och sälja nästintill allt inom träning och hälsa. Utöver produkter erbjuder Eleiko dessutom tjänster och träningskurser; allt från elitträning till amatörnivå.

När Gunnila hastigt blev ensam med företaget, insåg hon att hennes viktigaste roll nu blev att se till att företagets framtid säkrades för de anställda och för familjen. 

Gunnila stod plötsligt som ensam ägare 2012, och insåg att hon var tvungen att vara stark både för sina barn och för alla de anställda, som alla var chockade av den sorgliga händelsen. Hon insåg att det måste bli hennes mission att säkra företaget. Hon tog omgående tag i generationsväxlingen och skapandet av det stöd som både hon och barnen behövde för att driva verksamheten vidare. Hon tog initiativet till den styrelse vi ser hos Eleiko idag. Det är också henne vi kan tillskriva att man bibehållit den styrkan man har med familjeägarskapet och att det fortsatt genomsyrar företagets själ och verksamhet.

Eleiko har totalt 190 anställda och har, utöver sina svenska kontor och huvudkontoret i Halmstad,

kontor i Ryssland, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Spanien och USA. Eleiko säljer till över 150 olika länder och företagets kundgrupp är inte bara officiella tävlingar och professionell verksamhet. Endast 5 procent av marknaden utgörs av tävlingsarrangörer, en fjärdedel är privatkonsumenter och resterande produkter går till gym, idrottslag och militära kunder. År 2019 undertecknade Eleiko ett femårskontrakt med USA:s armé som gav företaget ensamrätt till distribution och försäljning av träningsutrustning till alla gym och träningsanläggningar med koppling till amerikanska armén. Utöver det så har de dessutom blivit utvalda av amerikanska flottan att tillsammans utveckla diverse träningsprogram. Detta gjordes i samband med en generell amerikansk satsning, då Eleiko expanderade sitt företag i USA och flyttade det amerikanska huvudkontoret från Chicago till Austin.

Den 15 december 2023 gör vi ett företagsbesök hos Eleiko i Halmstad. Vill du följa med? Anmäl dig här

Vill du se mer, välkommen in på www.eleiko.com 

Nationella partners: