VÄLKOMMEN TILL
STYRELSEAKADEMIEN JÖNKÖPINGS LÄN
Vi är mötesplatsen med fokus på styrelsefrågor och nyttan av att ha en aktiv styrelse. Hos oss möter du inspirerande föreläsare som berättar om styrelsearbetet i alla tillväxtskeden i ett företags livscykel. Du höjer din kompetens, t ex genom en av våra populära styrelseutbildningar, och får ett värdefullt nätverk som blir en framgångsfaktor för dig och ditt bolag.
I ditt medlemskap ingår följande:
- Ett 30-tal styrelseträffar med kompetensutveckling i hela länet.
- Delta kostnadsfritt i styrelseträffar i hela Sverige.
- Styrelseutbildning med certifiering (medlemsrabatt).
- Annonseringstjänst med erbjudande om styrelseuppdrag.
- Alumniträffar för dig som gått Rätt Fokus.
- Erbjudande unik Vd- och styrelseansvarsförsäkring.
- Medlemswebb med kunskapsbank.
- Tidningen ”Professionellt styrelsearbete” 4 ggr/år.
Välkommen!
Anna-Lena Isaksson, ordförande
Styrelseakademien Jönköpings län

Medlemskap
Läs mer om vårt medlemskap här. Är du intresserad av styrelsefrågor, kompetensutveckling inom området och vill bygga styrelsenätverk så är vi rätt förening för dig.

Annonseringstjänst när du söker styrelseledamöter
Finn rätt styrelsekompetens - Annonsera hos StyrelseAkademien

30 mars - Artificiell Intelligens i styrelsearbetet.
Visste du att ett stort utnyttjande av AI kan fördubbla tillväxtpotentialen i din organisation eller ditt företag? Hur kan jag använda AI i mitt styrelsearbete? Välkommen på en inspirerande och lärorik frukost för dig som är nyfiken på AI och hur du kan använda det i ditt styrelsearbete. Eventet arrangeras i samarbete med Styrelseakademien.

21 april - Styrelsens roll i visselblåsarärenden.
Har du koll på styrelsens roll vid utredningen av visselblåsningar och vad bör du som styrelseledamot känna till om den nya lagen? Vem kan och bör vara mottagare av visselblåsningar etc. Vad ska rapporteras till styrelsen? Best practise kring styrelsens uppföljning av inkomna visselblåsarärenden.

26 april - Utveckla styrelsearbetet och värdet av extern ledamot.
Starta upp styrelsearbetet på ett enkelt sätt. Vilka är det först stegen? Styrelsens olika roller. Föredrag med Lars Kvarnsund som har lång erfarenhet av ledande befattningar såsom VD/Koncernchef, CFO, och affärsområdeschef främst inom tillverkande bolag och handelsföretag med egna produkter.

17 april - Föreningsstämma
Måndagen den 17.e april bjuder vi in till föreningsstämma. Vi träffas på Grant Thornton, Werket och förutom sedvanlig föreningsstämma får i lyssna på Tobias Ahlstrand, Partner och Affärsutvecklare, Grant Thornton samt Styrelseakademien Sverige:s ordförande Svante Forsberg.

Corporate Sustainability Due Diligence Directive (CS3D)
Det omarbetade förslaget till ändring av Corporate Sustainability Due Diligence Directive (CS3D) bereds nu i EU-parlamentet. Något som Styrelseakademien arbetet intensivt med att få till.

Utbildning för kommunalt och regionalt ägda bolag
Våra styrelseutbildningar kan målgruppsanpassas och skräddarsys så att de har relevans i varje bolags specifika verklighet och blir ett led i styrelseutvecklingen. Läs mer om vad vi erbjuder just kommunalt och regionalt ägda bolag.

Rätt fokus i styrelsearbetet för offentlig sektor
Kvalitetssäkra styrelsen med en certifiering i styrelsearbete, speciellt framtagen för offentlig sektor. Nu kan du boka utbildning 26-27 januari eller 13-14 mars i Stockholm. Vi bjuder även in till ett mingel efter första utbildningsdagen.

Strategin i fokus: Fyra områden för föreningens framtid
VD-ORD: StyrelseAkademien Sverige har fått en ny vd, Ulrika Spåls. Här berättar hon själv om föreningens nya strategiska inriktning de kommande åren. "I det här numret av Professionellt Styrelsearbete tänkte jag redogöra övergripande för de fyra fokusområden vi har identifierat, för att i kommande nummer fördjupa mig i vart och ett av dem."

DEBATT: Vem ska styra företagen?
Som ett led i sin ”Green Deal” har EU-kommissionen nyligen lagt fram idéer om långtgående förändringar av europeisk bolagsrätt. Om de realiseras riskerar det att få förödande följder för privat företagsamhet och därmed för samhällsekonomin i stort. Det skriver Per Lekvall och Ossian Ekdahl i en debattartikel.

Så funkar det: Styrelsens roll vid rekonstruktion
En bra styrelse kan utgöra skillnaden mellan en lyckad och en misslyckad rekonstruktion. Men det kräver både arbete och kunskap. Ackordscentralens vd, Mikael Kubu, ger goda råd.