STYRELSERESAN - FÖR DIG SOM SÖKER DITT FÖRSTA UPPDRAG

Hur hittar valberedning och ägare sina externa styrelseledamöter? Hur gör jag mig synlig för styrelseuppdrag? Det är två frågor, som vi ofta får från medlemmar.

Styrelseresan i Västsverige är ett program för dig som söker ditt första styrelseuppdrag. På tre entimmes onlineträffar i grupp går vi igenom hur valberedningar och ägare hittar sina styrelseledamöter och hur du kan göra dig synlig för dem. Du får ta del av många praktiska tips och erfarenheter. Programmet avslutas med att du träffar en styrelsementor.

Du kan ansöka om att delta i Styrelseresan om du:
- har genomgått certifieringsutbildningen i styrelsekunskap Rätt Fokus och klarat tentamen OCH
- är medlem i Styrelseakademien Västsverige (eller är medlem i annan lokalförening och har gått Rätt Fokus i Västsverige).

1. Så tänker en styrelserekryterare
- Hur berättar du historien om vad du kan bidra med? Hur skriver du en bra styrelse-cv? Vilka frågor måste du ha svar på? Marcus Pokorny från Amrop, som är en erfaren styrelserekryterare ger svaren.

2. Nätverka dig till styrelseuppdrag
- Hur får ditt nätverk veta att du söker styrelsearbete och vad du är bra på? Vilka nätverk skall man arbeta med? Du träffar Jan Lindblom, styrelsearbetare och VD på Styrelseakademien Västsverige, som är en erfaren nätverksbyggare.

3. Hur får andra sina första uppdrag?
- De rutinerade styrelsearbetarna Marianne Lilja Wittbom och Ingalill Östman berättar om hur de fick sina första uppdrag och om vad de tycker att man bör tänka på vid intervjuer och andra kontakter med ägare och valberedningar. Ta del av deras erfarenheter och tips.

4. Mentorstimme
- Enskilt möte med en erfaren styrelsearbetare och aktiv medlem i StyrelseAkademien, som har flera års ordförandeerfarenhet. Passa på att ta upp dina frågor och funderingar!

Till varje program antas högst 12 medlemmar.

Kommande datum:

12, 19 & 26 februari kl. 15.00 - 16.00
FULLBOKAD

25 mars, 2 & 8 april kl. 15.00 - 16.00
ANSÖKAN >>

6, 13 & 20 maj kl. 15.00 - 16.00
FULLBOKAD
_____

Som ideell medlemsförening arbetar vi med att hjälpa varandra, från styrelsearbetare till styrelsearbetare, till ett värdeskapande styrelsearbete. Styrelseresan ingår i medlemskapet.


Besöksadress:
World Trade Center, plan 7
Mässans Gata 10, Göteborg
Kontakt >>

Organisationsnummer föreningen:
855100-2887