Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

Förening

Boråsprofilernas tankar om ledarskap – så bygger man förtroende

Läs artikeln nedan eller i Borås Tidning: Klicka här!

Frihet. Ömsesidig respekt. Men också tydlig ansvarsfördelning och ett visst risktagande. 
Det var några av svaren på hur förtroende skapas på ett företag. 

På onsdagen anordnade Styrelseakademien sin årliga Styrelsedag där lokala och nationella profiler bjuds in att diskutera ett aktuellt ämne. Årets var: Förtroende – företagets viktigaste kapital.

Under pandemin har många arbetsplatser förändrats och hittat ett mer flexibelt arbetssätt. Victor Halvarsson på Vanbruun, en onlinebaserad diamanthandlare med bas i Borås, konstaterade att frihet funkar bäst: Ger man förtroende får man det ofta åter.

– När jag drog igång Vanbruun var jag 24 år gammal och hade inte läst så mycket litteratur och forskning om ledarskap, då hade jag en bild av att ”en bra ledare han leder med hela handen, pekar och bestämmer”. Men det skapar bara frustration. 

Även Niklas Hedin, vd på it-företaget Centiro, konstaterade att frihet inom vissa ramar funkar bäst i hans organisation. Och att förtroendearbetet handlar om mer än policys och dokument.

– Ett exempel: ett globalt företag inrättade ett gym på huvudkontoret och kollegerna började träna där. En dag gick det förbi en chef och sa ”jaha, du har tid och träna du?”. Poff, så blev gymmet tomt. Ingen vågade träna efter det, säger Niklas Hedin. 

Transparens var ett ord som återkom under paneldiskussionen. Men att bygga förtroende kan också handla om att fatta svåra beslut. 

– Det är viktigt med modiga ledare som vågar ta bra konflikter, säger Ulrika Spåls, vd på Styrelseakademien.

På Centiro har de valt att ta ett omtag kring hur de anställda lönesätts. Utgångspunkten är att samma principer ska gälla för alla. Exempelvis togs rörliga löner bort.

– Vi har valt att utmana normen och det har gått hur bra som helst. Vi har också tagit bort tjänstebilar – det var en lite mer smärtsam diskussion. Men det gick inte att titta på två personer och säga ”du ska ha bil och du ska inte ha bil”. 

– Vi insåg att förtroende- och trovärdighetsmässigt måste vi sluta med det. Även om resan är skitjobbig så måste vi göra det, för annars åker vi i diket längre fram, säger Niklas Hedin. 

”Vi insåg att förtroende- och trovärdighetsmässigt måste vi sluta med det. Även om resan är skitjobbig så måste vi göra det, för annars åker vi i diket längre fram.”

Niklas Hedin, Centiro.

Nationella partners: