Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

Klicka på önskat datum nedan för anmälan.

Plats | Estrad
            Bryggaregatan 2
            Alingsås

Tid | 07.30 - 09.15
Frukost serveras

Datum 3:e torsdagen i varje månad

- 18 februari
- 18 mars
- 15 april
- 20 maj
- 17 juni

Förening

Ekens styrelsefrukost Alingsås, Vårgårda, Herrljunga och Lerum

Under hösten bjuder StyrelseAkademien Västsverige och Stiftelsen Eken in till samtal kring bolagsutveckling.

För styrelse, vd och ägare.

Agendan är den samma med olika teman. Vi samlas till en enklare frukost. Vi får inspiration kring morgonens tema under 10 minuter och därefter är det frågor och diskussion.

_________________________________
18 februari | Konflikthantering i styrelse-/ägare- och ledningsgrupperna
Marianne Nordmark
Marianne Nordmark har över 20 års erfarenhet av att arbeta med utveckling och träning inom ledarskap och teamutveckling. Hon är utbildad ekonom och beteendevetare med inriktning på arbets- & organisationspsykologi, en kombination som uppskattas av många uppdragsgivare. Marianne är även utbildad i konflikthantering av Thomas Jordan samt är certifierad UGL-handledare. Hon har givetvis egen chefserfarenhet och har också uppdrag som extern styrelseledamot.
Det finns konflikter som kräver juridisk hjälp men de flesta uppstår för att vi inte pratar med varandra och förstår varandras agendor.

_________________________________
18 mars | Utveckla dig i styrelsearbetet och vägen till uppdrag.

Hans Bergenheim
Hur man kommer i fråga för ett styrelseuppdrag. Hur förbereder man sig och skapar man ett bra resultat tillsammans med sina styrelsekollegor? Morgonens expert har styrelseerfarenheten från börsbolag, statliga bolag till startup och familjeföretag. Hans har ett starkt fokus på utveckling och resultat. Han har en omvittnad förmåga i de bolag han engagerat sig att kunna coacha styrelse och ledning från strategier till resultatorienterade aktions.
Hans Bergenheim är ordförande för StyrelseAkademien Västsverige tillsammans med drygt 14 andra styrelseuppdrag, varav 10 som ordförande. Hans har över 25 års erfarenhet av styrelsearbete och kommer dela erfarenheter om både med och motgång.

_________________________________
15 april | Beslutet att skifta ägande och processen fram till en företagsöverlåtelse.
Andreas Molander
Andreas Molander - Företagsöverlåtelse kräver relevant kompetens, resurser och tid för att optimera resultat och utfall. Det är en ägarfråga som kräver stort engagemang hos styrelsen. Som säljare eller köpare av ett företag, hela eller delar, finns det mycket att tänka på. Förberedelser och beslut kan baseras både på mjuka värden och ekonomiska fakta. Som säljare kan det vara ett uppbyggt "livsverk". Köp av företag kan vara en snabb genväg till ökad tillväxt i ett befintligt företag eller ett alternativ till att starta ett första eget företag

_________________________________
20 maj | Hållbar finansieringsstruktur för tillväxt

David Filipsson
Hur du kan arbeta med din balansräkning för ökad konkurrenskraft. Många företag nöjer sig med basal ekonomisk styrning och en kortsiktig finansieringsstruktur. Men för att växa och skapa ett handlingskraftigt bolag krävs mer än så enligt David Filipsson som är vd och delgrundare till ekonomirådgivningsaktören Fintegrity. David har mer än 15 års erfarenhet ifrån branschen med en bakgrund från både revision, corporate finance samt bank & finans och är nu själv entreprenör.

___________________________
17 juni | Utveckla affärsmodellen för att skapa tillväxt

Karl Malmström
En affärsmodell beskriver hur ett företag skapar olika typer av värden, och hur företagets verksamhet fungerar. Syftet med affärsmodellen är att klargöra vad som krävs för att företaget ska lyckas med sin affärsidé. Affärsmodellen bygger därför vidare på affärsidén. Möt Karl Malmström, entreprenör, företagsbyggare och styrelsearbetare som skapat tillväxt i traditionella branscher genom att ändra affärsmodellerna. Exempel från Goodfellows (IT tjänster), Sneaky Steve (mode) och Lagerhaus (inredning).

 

 StyrelseAkademien Västsverige       Stiftelsen Eken

Nationella partners: