Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

nätverk - styrelsenätverk i Lidköping

Vill du komma med? Gå in och fyll i dina uppgifter så skickar vi en inbjudan >>

Datum | 9 november

Tid | 15.00 - 17.00

Plats | Bahnhof, Lidköping

StyrelseAkademien Västsverige

Förening

Lidköpings styrelsenätverk

Styrelsearbetare, ägare och VD bjuds in till samtal kring styrning och tillväxt.

27 september | Hur förbereder man inför nästa ägare?

Över 100 000 företag med anställda i Sverige har ägare som är 55 år eller äldre. Tillsammans beräknas de stå för omkring 700 000 arbetstillfällen. Hela 46 procent av dem – nästan hälften - vet inte vad de ska göra av sitt livsverk eller planerar att lägga ner bolaget. Därmed riskerar flera hundra tusen arbetstillfällen försvinna. Denna fråga är viktig för samhället och givet för företagen och de ägarfamiljer som berörs.

I panelen:
Sanna Arnfjord Wadström, Vårgårda, tidigare andra generation och VD i familjeföretaget, idag VD för arbetsgivarorganisationen Sinf som representerar små och medelstora företag som tillsammans har runt 12 000 anställda och en omsättning på runt 32 miljarder kronor. Sanna leder projektet Ägarskifta Sverige - som hjälper SME-företag till lyckade ägarskiften.
Sanna Arnfjord Wadström
Oskar Brandin, Tibro, efter ägarskifte - ägare och VD för Ingenjörsfirma Evert Johansson AB. Företaget har i sin historia gjort tre management buyout (MBO) och idag är Oskar den som driver verksamheten. Resan började med ett examensarbete vid Chalmers 2008-2009 och anställdes kort därefter som mekanik-konstruktör. 2016köpte Oskar ut tidigare ägare. Idag har bolaget 14 anställda och omsätter 30 msek med kompetens och resurser att leverera avancerad kundanpassad industriautomation.
Oskar Brandin
______

1 november När tar man in externa talanger?

I ett ägarlett företag styr vd sitt företag med känsla och intuition, men när det kommer in en extern vd, ledningsgrupp eller styrelse har de inte samma intuition från början.

Denna utmaning brukar beskrivas som ”från ’ägarlett till ägarstyrt”.
-       Vad innebär det och hur gör man, vilka verktyg är viktigt att ha med sig?
-       Var och hur rekryterar man rätt personer som VD och styrelse utan att tappa bort företagets värderingar, kultur och värde?
-       Vilka krav och förväntningar bör man reda ut med ägaren/grundarna när man kommer med som extern VD och styrelse?

I panelen:
Agneta Olsson är rådgivare och föreläsare med egen lång erfarenhet från ägarledda respektive ägarstyrda företag. Hon brinner för lyckade rekryteringar av externa vd:n och styrelseledamöter, funktioner som är avgörande för om verksamheten ska bära frukt och blomstra. Agneta är idag VD för Almi Västsverige.
Agneta Olsson

Johan Ocklind är extern VD för Vadsbo Växtodling AB, Vadsbo Mjölk AB och Vadsbo Biogas AB. 1999 startades Vadsbo bolagen genom att slå ihop mindre jordbruksenheter till en stor för att spara kostnader och utnyttja stordriftsfördelar. Vadsbogruppen ägs idag av 8 lantbrukare i Mariestad, Töreboda och Skövde.
Johan Ocklinder

Jan Lindblom har arbetat som extern VD i familjeägt bolag och som sådan rapporterat till både styrelse och ägarna. Han har även erfarenhet från styrelse och ordförandeskap ägarstyrda bolag. Idag är han VD för StyrelseAkademien Västsverige som stöttar ägare och styrelser med kunskap, arenor för erfarenhetsutbyte och med styrelserekrytering.
Jan Lindblom

Varmt välkommen önskar StyrelseAkademien Västsverige!

Nationella partners: