Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

Birgit Beyer

Birgit Beyer

  • Ledamot i Mangold Fondkommission AB
  • Ledamot i Savelend Credit Group AB

Därutöver driver hon det egna konsultbolaget Endspurt AB

 


Vem vill du se som MEDLEM I FOKUS?

Maila ditt förslag till stockholm@styrelseakademien.se

Månadens "Medlem i fokus"

Har man arbetat internationellt i 15 år är Styrelseakademien en utmärkt plattform för att bygga nätverk i Sverige. Det anser Birgit Beyer, som har haft en lång rad ledande befattningar inom både industri och finans, nu satsar hon på styrelsearbete.

Birgit Beyer är bara 48 år, och får ibland kommentarer att hon är ganska ung för att ägna sig åt styrelsearbete på heltid.

- Jag har 15 år bakom mig med olika chefsjobb både i Sverige och utomlands, dels inom Scania och senast som vd för Volkswagen Finans Sverige. Jag fick ansvar tidigt, säger hon.

När Birgit Beyer arbetade på Scania som vice president bestod hennes jobb av att vara såväl internledamot som styrelseordförande för tolv dotterbolag. Det gör att hon har god inblick i styrelsearbetet i sig.

- Det är en helt annan sak att vara extern ledamot. Styrelseakademiens vision om att alla bolagsstyrelser bör ha minst en extern ledamot stödjer jag till 100 procent. Det är stor skillnad att göra uttalanden som oberoende, det ger en annan möjlighet att påverka det som man själv tror på, vara den som lyfter blicken och se till att ägarviljan genomförs, säger hon.

Eftersom Birgit Beyer är född i Tyskland och har arbetat för svenska företag internationellt sedan 2005, saknar hon ett gediget nätverk i Sverige, inga kompisar från Handels eller KTH att luta sig mot. Hon har funnit sig väl tillrätta i Sverige, talar utmärkt svenska och ser Styrelseakademien som en bra väg till flera uppdrag.

- I Styrelseakademien får jag möta riktiga proffs som har samma ambitionsnivå som jag. Det är otroligt värdefullt för mig.

Hennes egen vision vad gäller styrelsearbete är att bidra till mångfald – och här är hennes relativa ungdom en fördel. Många styrelser behöver föryngring, men det kan vara svårt att hitta någon som är både ung och erfaren.

- Jag tror att det gynnar företagen att återspegla sina olika kundgrupper i styrelsen, säger hon.

För egen del vill hon gärna bredda sina vyer och lära sig mer. Hennes erfarenheter från internationell verksamhet i uppstart, transformation men även under krisperioder och hennes bakgrund med finansprofil kan bli nyttiga för alla slags företag som vill växa och expandera utomlands.

Om hon ska jämföra just tysk bolagsstyrning med svensk, ser hon vissa skillnader.

- I Tyskland är det absolut ”no go” att vd också är ordinarie styrelseledamot. Det ses som ologiskt eftersom styrelsen ska agera kontrollorgan för ledningen, och dessutom den instans som tillsätter och avsätter vd. Personligen håller jag med om att det är olika roller.

Men Birgit Beyer ser sig inte som tysk i första hand, utan som europé. Hon tar seden dit hon kommer och bejakar kulturskillnader. Det finns inga rätt och fel i styrelsearbete, menar hon.

- Alla bolag har olika ägare och det viktiga är att styrelsen stöttar ägarna i hur de vill utveckla sitt företag. Till det krävs mångfald och en bra sammansättning. Via nätverken kan man hitta den optimala styrelsen, säger hon.

Om Birgit Beyer skulle beskriva sig själv skulle hon säga att hon är tydlig, driven och uthållig. Vill ägarna att deras bolag ska växa och expandera utomlands, kan hon vara rätt person i styrelsen.

Text: Ingrid Kindahl

Nationella partners: