Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

Vem vill du se som Medlem i fokus?

Maila ditt förslag till norr@styrelseakademien.se

Förening

Medlem i fokus: Birgitta Corin

Birgitta är egenföretagare som vill påverka och medverka. Har drivit hotell i 16 år, haft lite rast och vila efter det och jobbar nu med olika mindre uppdrag. Läser en kurs i hållbar affärsutveckling. 58 år. Bor i fjällen, i Tärnaby.

Beskriv kortfattat dig själv och din styrelseerfarenhet

Styrelseerfarenheten är ganska blandad, har för det mesta varit med i någon styrelse, både ideella föreningar och aktiebolag. Första uppdraget var dagiskooperativet när barnen var små i Göteborg och nu senast invald i TIK Fjällvindens styrelse. 

Vad är din uppfattning om vad som är viktigast i styrelsens roll?

Viktigast hos styrelsen är förmågan att stötta VDn eller den ideella organisationen och lyfta blicken. Att vara ett tillgängligt bollplank, att förstå och stärka företagets eller föreningens anledningar till existens.

I små bolag kan en extern ledamot göra extra nytta tror jag. Jag var tidigare VD i eget bolag och hade stor behållning av extern ordförande och ledamot. De såg saker jag inte hann eller orkade se. Det är viktig att ha någon som ifrågasätter och hjälper till att prioritera. Ideella verksamheter är ju uppbyggda på ett litet annat sätt, men även här tror jag det är väldigt viktigt att kunna lyfta blicken och se framåt. På det vill jag krydda med att vara lyhörd, nyfiken och att ställa frågor. 

Vilka är dina bästa tips i strategiarbetet?

Tips till strategiarbetet är att våga sig på ett drömscenario först. Vi blir mer kreativa när vi tänker positiva tankar och tror att förändring är möjligt. Sedan blir det lättare att sätta mål och strategier som är rimliga och realistiska. 

Vad anser du vara viktigast för styrelsen att fokusera på just nu?

Just nu tror jag styrelsens fokus bör vara att säkerställa att organisationen klarar av att ligga i framkant och jobba långsiktigt. Hur skall vi vara lönsamma, gynna planeten och mänskligheten samtidigt? Att väva in hållbarhet i allt man gör är en självklarhet.  

När trivs du som bäst i styrelserummet?

Jag trivs när det är intressanta diskussioner som man inte riktigt vet hur de skall sluta. Att det finns en sammansättning av personer som har tillit och kan föra en dynamisk dialog. När man verkligen känner att man är starkare tillsammans, det är häftigt!

Varför väljer du att vara medlem i Styrelseakademien?

Jag är medlem nu igen för att jag vill förkovra mig, stärka mitt nätverk och även medverka i fler spännande bolag och uppdrag. 

Nationella partners: