Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

Förening

Styrelseledamöter sökes till IFK Umeå 

Varför söker vi nya stjärnspelare till vårt team?

IFK Umeås fotbollssektion genomgår en omorganisation och vi söker nu ledamöter till dess sektionsstyrelse med kompetenser inom ekonomi, ledarskap, organisation, arrangemang och marknadsföring. För dig som söker uppdraget är det fördelaktigt om du “spelar på hemmaplan i Umeå”, dvs är bosatt här och har kännedom om förenings- och näringslivet lokalt.

Redan den 20:e oktober 2022 planerar fotbollssektionen att kickstarta den nya organisationen. Vi hoppas att våra nya stjärnspelare gör det med vår förenings gemensamma värderingar och finner motivation av att verkligen påverka med ditt och andras ideella engagemang!

Vilka är flersektionsföreningen IFK Umeå?
IFK Umeå bildades år 1901 och är en ideell idrottsförening där medlemmarna representeras av föreningsstyrelsen. Föreningen har ca 2400 medlemmar och bedriver verksamhet i nio sektioner: badminton, bowling, boxning, fotboll, friidrott, handboll, orientering, skidor och tyngdlyftning. Vi är en av vårt läns största idrottsföreningar såväl till antalet idrotter som antalet aktiva barn och ungdomar.

Vår verksamhetsidé:
IFK Umeå - Idrottsföreningen för alla, hela livet!
IFK Umeå ska vara en förening som kännetecknas av idrottslig mångfald och som erbjuder människor gemenskap och utveckling genom hela livet. Basen är en bred barn- och ungdomsverksamhet med elit som en naturlig förebild. Vi vill få våra medlemmar att må bra och utvecklas genom idrotten och bidra till att idrottsintresset finns med genom hela livet. För att klara detta ska vår verksamhet präglas av ideella insatser innehållande ett gott och engagerat ledarskap.Vår vision: IFK Umeå - Tillsammans förverkligar vi idrottsdrömmar.

● Det är till oss man kommer om man har en dröm, oavsett om drömmen handlar om en idrottskarriär, om gemensam, om en ny anläggning eller om en ny idrott.
● Vi arbetar tillsammans i flera idrotter
● Vi ligger i framkant och vågar försöka oss på sådant som är nytt i strävan att vara Sveriges attraktivaste idrottsförening
● Genom vårt fokus på öppenhet, passion och kvalité har vi förmåga att förverkliga drömmar.

Vår värdegrund: Öppenhet, Passion och Kvalitet
● Öppenhet innebär för oss att vi är öppna, toleranta och erbjuder trygghet.
● Passion innebär för oss att vi är engagerade, vi vill utvecklas, och vi visar glädje
● Kvalitet innebär för oss att vi har ordning och reda, och vi är pålitliga och trovärdiga.

Fotbollssektionens utmaningar och förutsättningar för att lyckas:

Vi har barn i verksamhet från året de fyller sju år upp till seniorverksamhet. Inför 2023 har vi representationslagen i division 3 på både dam- och herrsidan. Vi har välskötta ungdomslag både sportsligt, socialt, och ekonomiskt, där föräldrarnas ideella insatser står till grund för resultaten. Däremot saknar vi en ledning som kan stå för sammanhållningen av hela sektionen, och den röda tråden inom sektionen. Dessutom behövs en stabilare organisation runt våra representationslag.

Vi har en del anläggningsfrågor att bevaka inom närtid, och då framförallt genom bolaget Vildmannavallen i Umeå AB som ägs av föreningen. På grund av att vi idag har Vildmannavallen som egen hemmaarena har vi goda förutsättningar för att skapa fina arrangemang på eller vid sidan av matcherna.

Slutligen har vi i samband med kickstarten av den nya organisationen skapat ett utkast på nya arbetsformer inom sektionen med syfte att lyfta bort praktiskt arbete från sektionsstyrelsen och låta styrelsen faktiskt jobba med övergripande frågor och styrning. 

Är du en av våra fyra nya stjärnspelare med följande kompetenser/erfarenheter?

Ledamot 1 - Ledning, organisation, arrangemang

Ledamot 2 - Ekonomistyrning, budget, prognoser

Ledamot 3 - Strategisk kommunikation, varumärke, www, sociala medier

Ledamot 4 - Stort nätverk, försäljning, avtal

Omfattning & ersättning
Tio till elva fysiska alternativt digitala styrelsemöten varav ca. två temadagar per år. Vi är en förening som lever på det ideella engagemanget och således utgår ingen ersättning. 

Intresseanmälan

Vid frågor om uppdragen kontakta Andrea Collén, IFK Umeå på andrea.collen@ifkumea.com alt 073-097 12 37.

Rekrytering sker i samarbetet med IFK Umeås klubbchef och StyrelseAkademien Norr.
I rekryteringsprocessen eftersträvas jämställdhet i styrelserummet. Din intresseanmälan inkl. CV skickar du med mail till norr@styrelseakademien.se senast den 16:e oktober 2022.

Nationella partners: