Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

StyrelseAkademien Sverige

 

november 2017

Förening

Professionellt styrelsearbete

Denna artikel publicerades först i tidskriften Professionellt Styrelsearbete, som ingår i StyrelseAkademiens medlemskap. Professionellt Styrelsearbete kommer ut med fyra nummer per år och ges ut i samarbete med Ekerlids Förlag.

Våga ta steget!

Monica Sundell, delägare i familjeföretaget Gehab, är glad åt rekryteringen av Håkan Berntsson som extern styrelseordförande. Nu är lönsamheten på väg upp.

Gehab grundades 1976, omsätter 160 miljoner och har 70 anställda. Verksamheten handlar om påbyggnader av lastbilar. De stora lastbilsföretagen levererar hytt, täck och chassiram, sedan bygger Gehab på exempelvis flak och kranar. Slutkunden är åkerier.

bild

Monica Sundell, delägare i Gehab

– Omsättningen har ökat stadigt sedan 1976, och vi ville expandera med förbättrad lönsamhet. Målet är 10 procents vinstmarginal. Första året med Håkan steg den från 2 till 3 procent och i år prognostiserar vi för att komma upp till 5 procent, säger Monica Sundell.

För att åstadkomma det har Håkan Berntsson hjälpt till att gå igenom företagets processer, identifiera problem och flaskhalsar och se vilka behov som fanns för att nå lönsamhetsmålet.

– Vi är jättenöjda med rekryteringen. Det var jag som drev på att vi skulle ha en extern ordförande. Först fick jag lite motstånd från övriga delägare – vi hade en ordförande för många år sedan som inte fungerade.

Monica Sundell var med i Styrelsekraft för fem år sedan och gick StyrelseAkademiens styrelseutbildningar i samband med detta. Efter det utvecklade hon styrelsearbetet i Gehab och för två och ett halvt år sedan bad hon om hjälp att rekrytera en extern ordförande via Kandidatbanken. Hon och övriga delägare fick fyra kompetenta kandidater att välja på och alla föll för Håkan Berntsson direkt.

– Han betyder mycket för företaget. Alla skärper sig lite extra nu. Jag tycker fler borde våga ta steget! säger Monica Sundell. 

Först publicerad i Professionellt Styrelsearbete nr 3 2017.

Kandidatbanken

Söker du en extern ordförande eller styrelseledamot? Finn rätt kompetens i Kandiatbanken. 

Nationella partners: