Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

Förening

Årsstämma med risker i fokus: "Vad gör man om det går åt helvete?"

Läs artikeln nedan eller i Borås Tidning: Klicka här!

Svante Forsberg, ny ordförande för riksorganisationen Styrelseakademien, var huvudtalare på lokalföreningens årsstämma i Borås.

Hur hanterar man risker i styrelsearbetet? Det var det engagerande ämnet för Styrelseakademien Sjuhärads årsstämma.

Temat för dagen, som även sammanfattades med meningen "Om det går åt helvete – vad gör vi då?", avhandlades bland annat av inbjudna konkursförvaltare från Ackordcentralen. Ämnet väckte frågor och funderingar hos publiken på årsstämman, som från början hade ett sjuttiotal anmälda gäster men som i sista stund fick en handfull avhopp på grund av oro för smittspridningen av det nya coronaviruset. Virusutbrottet lyftes även som ett exempel på en risk som nu drabbar många företag.

– Men det är en risk som inte går att förutse. Andra risker kan man förbereda sig mer på, säger Svante Forsberg, som har efterträtt Per Westerberg som ordförande för Styrelseakademien Sverige.

Forsberg kommer tidigare från revisionsfirman Deloitte, som han varit med och byggt upp från 23 till 1400 anställda. På onsdagen var han inbjuden som huvudtalare på Styrelseakademien Sjuhärads årsstämma.

– Jag försöker vara ute och träffa våra medlemmar. Upplevelsen här i Borås har varit väldigt positiv, det är en av våra mest välskötta föreningar, säger Svante Forsberg när BT träffar honom innan hans föredrag.

I samband med internationella kvinnodagen förra veckan kunde BT berätta att det fortfarande sitter få kvinnor i Sjuhärads styrelser. Hur ser ni i Styrelseakademien på den utvecklingen?

– Det har stagnerat lite, tyvärr. När det kommer till kvinnor i styrelser ligger Sverige bra till ur ett internationellt perspektiv, men vi är inte nöjda.

Svante Forsberg nämner beskattningsregler för styrelsearbete som ett hinder för att få fler kvinnor till styrelserna, han menar att dagens regler gör att kvinnor väljer bort styrelseuppdrag till fördel för andra avlönade tjänster.

– Vi vill få styrelsearbete till en profession, säger Svante Forsberg.

Han betonar att han anser att rekryteringen till styrelser ska baseras på kompetens, men konstaterar att han tror att fler kvinnor kommer ta plats i styrelser framöver.

– Det är också en generationsfråga.

Nationella partners: