Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

Nyhet! utbildning i hybridformat: Styrelseledamot i noterade bolag

Förbered dig inför din roll som styrelseledamot i ett noterat bolag. Gå en utbildning som motsvarar de kunskapskrav som Nasdaq Stockholm har ställt i sina noteringskrav.

CERTIFIERINGSUTBILDNING

Förening:
För mer information se kalender
Pris:

Medlemspris 6 900 sek + moms
Icke medlemspris 7 900 sek + moms

NÄSTA TILLFÄLLE
Utbildningen är uppdelad på två tillfällen:
Måndag 15 november 2021 kl 08.30-12.30
fredag 19 november 2021 kl 08.30-12.30

PLATS
FEI i Stockholm, Kammakargatan 10
FEI i Göteborg, Bror Nilssons gata 16
FEI i Malmö, Hans Michelsensgatan 2
Du kan också välja att delta online.

>> ANMÄL DIG HÄR

PEDAGOGISKT UPPLÄGG
Två halvdagar lärarledd undervisning med en blandning av teori och praktik. Utbildningstillfällena innehåller föreläsning med många exempel, diskussioner och case.

CERTIFIERING
Efter avslutad utbildning erbjuds du att skriva en digital tentamen. Vid godkänt resultat erhåller du en certifiering som styrelseledamot i noterade bolag. För att certifiera dig krävs att du även har en godkänd tentamen från Rätt fokus i styrelsearbetet för aktiebolag (SME).
> Läs mer om certifiering

LÄRARE
> Läs mer om Torsten Örtengren, kursansvarig 

AKTUELLA UTBILDNINGSTILLFÄLLEN

Detta är en påbyggnadsutbildning som du kan gå efter att ha slutfört vår certifieringsutbildning Rätt fokus i styrelsearbetet för aktiebolag (SME). Denna utbildning ger dig en introduktion till den svenska värdepappersmarknaden, med genomgång av marknadsplatserna och de olika listorna. 

Utbildningen är två halvdagar i modern hybridform. Du kan välja att gå utbildningen i traditionell klassrumsundervisning i Stockholm, Göteborg och Malmö eller på distans. Det betyder att undervisningen genomförs i klassrum samtidigt som de sänds i realtid online.

Vi ger dig en introduktion till den svenska värdepappersmarknaden med genomgång av marknadsplat­serna och de olika listorna.

Du får en god förståelse för hur noteringskraven och relevanta delar av MAR ser ut, bland annat informationsreglerna, vad som är insiderinformation samt vad insider­reglerna innebär för dig som privatperson. Under dagen får du också en genomgång av väsentliga delar av Koden för svensk bolagsstyrning.

Innehåll

  • Regelverk Nasdaq Stockholm
  • Introduktion till värdeappersmarknaden
  • Överblick av gällande regelverk för noterade bolag
  • Noteringskrav
  • Informationsregler
  • Flaggningsregler
  • Insiderregler
  • Regler om handelsförbud
  • Insynsförteckning och rapporteringsskyldighet

Utbildningen riktar sig till dig som

  • har gått Rätt fokus i styrelsearbe­tet för aktiebolag (SME) och behöver lära dig grunderna inom den lagstiftning som styrelsens arbete i ett noterat bolag vilar på

Nationella partners: