Certifiering

Du som går vår grundläggande certifieringsutbildning har möjlighet att certifiera dig som styrelseledamot - en unik och meriterande kvalitetsstämpel.

Bli en certifierad styrelseledamot!

Efter du gått vår grundläggande certifieringsutbildning kan du certifiera dig genom att skriva en tentamen.

Tentamen görs via webben och du har upp till ett år på dig efter utbildningstillfället att skriva tentamen. Om du klarar tentamen får du ett bevis på att du är certifierad styrelseledamot.

Styrelseakademien är den normgivande organisationen för professionellt styrelsearbete i Sverige. Vår certifiering ger dig en unik kvalitetsstämpel som är meriterande när ägare och valberedningar söker styrelse­ledamöter.

Utbildningens innehåll och certifieringen är godkänd av ecoDa, European Confederation of Directors Associations.

Hur laddar jag ner mitt certifikat?

  1. Efter godkänt resultat så klickar du på Ladda ner certifikatet i utbildningsportalen.

  2. Då får du ett mail från info@styrelseakademien.se med ämnet Certifikat från Styrelseakademien. Titta gärna i skräpposten också om du inte hittar mailet.

  3. I nästa steg går du in i modulen och kontrollerar att ditt namn är korrekt och godkänner GDPR.

  4. När det är klart får du ett nytt mail från info@styrelseakademien.se som talar om att ditt certifikat är klart.

  5. Nu kan du dela ditt cerfikat i sociala kanaler eller skriva ut det.

Q&A

Vem kommer att erbjudas digitala certifikat?
Alla som deltagit i vår utbildning Rätt fokus i styrelsearbetet och som skriver tentamen med godkänt resultat kan ladda ner ett certifikat digitalt. Nedladdningen sker i utbildningsportalen.

Jag gick en kurs i Rätt fokus under 2021 eller tidigare, kan jag också få ett digitalt certifikat?
Ja, du som gått utbildningen från mars 2019, och certifierat dig i samband med det, kan ladda ner ditt digitala certifikat i tentamensportalen. Klicka på triangeln under diplom och följ sedan processen steg för steg.

Gäller digitala certifikat enbart Rätt fokus i styrelsearbetet SME?
Nej, även du som gått inriktningen mot kommunala bolag, styrelseledamot för noterade bolag eller vår engelskspråkiga variant "Effective company..." och gjort en godkänd tentamen erbjuds certifkat.

Går det att ladda ner andras certifikat?
Ja, tanken är att du ska kunna ladda ner och titta på andras certifikat. Certifkaten har en säkerhetslösning med blockchain-teknik vilket gör det möjligt.

Går det att man byta bild, kontaktuppgifter med mera?
Ja, under certifikatet finns en länk ”logga in” där du klickar dig vidare och skriver in din e-postadress. Därefter får du ett mail med en länk till din inloggade sida där du kan byta bild och kontaktuppgifter. Det går dock inte att byta namn.

Varför får jag engelsk text på mitt certifikat?
Svensk text är inlagt som default på certifikaten. Om din webbläsare är inställd på engelska  kan texten i certifkatet visas på engelska. Längst ner till vänster kan du välja språk. 

Läs mer på TRUE:s sida för FAQ

Certifieringsutbildning

Vår grundläggande certifieringsutbildning passar dig som är, ska eller vill bli medlem i en styrelse. Utbildningen finns för såväl små och medelstora bolag, som noterade och kommunalt ägda bolag.

Läs mer

EcoDa

EcoDa är paraplyorganisation till 21 europeiska styrelseinstitut. Organisationen ger röst åt Europas styrelseledamöter genom att arbeta med opinionsbildning och lobbying.

Läs mer