Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE
Månadens Medlem januari 2022
: Jenny Strömberg, Ronneby

Befattning: Egenföretagare, Jenny Strömberg Management AB

Medlem i StyrelseAkademien Sydost sedan: 2017

Vill du tipsa om framtida Månadens Medlem?

Maila oss på sydost@styrelseakademien.se

Förening

Månadens medlem januari 2022: Jenny Strömberg

Vår verksamhetsledare intervjuar varje månad en av StyrelseAkademien Sydosts 350 medlemmar. Denna gång är det Jenny Strömberg från Ronneby.

- Hej Jenny och god fortsättning! I Teams ser det ut som du befinner dig utomlands?

- Det stämmer! Jag och familjen kom till slut i väg på vår drömresa till USA och Hawaii så nu är vi på flygplatsen i Lissabon under en mellanlandning på väg hem. Det har varit tre spännande veckor, inte minst för tonårsbarnen.

- Låter inspirerande! Vad väntar dig nu när du kommer hem?

- Jag jobbar på med intressanta uppdrag i mitt konsultbolag som jag bildade 2020 efter några år som investeringsansvarig på ALMI Invest. Ett av uppdragen är att vara coach för excellensinkubatorn i Malmö, MINC. Där hjälper jag sju startupbolag med veckovis coachning. Vi går igenom utmaningar och jag bidrar som bollplank samt med mina kontakter. På deltid hjälper jag också företaget Ecombooster i Sölvesborg med teambuilding, försäljningsstrategi och kapitalanskaffning. Jag fick förfrågan av grundaren som jag lärde känna under ALMI Invest-tiden. Företaget automatiserar och effektiviserar manuella och tidskrävande momentför e-handlare.

- Startups tycks vara ett tema i ditt jobb?

- Det har blivit så! Innan ALMI så jobbade jag också i flera startup-bolag, bl a Inquso som jag var delägare i, och har skaffat mig en god kunskap om tillväxtstrategier som jag kan använda. Jag har en stark passion för entreprenörskap och att se bolag växa. Efter min masterexamen i ekonomi på BTH så hade jag en utvecklande tjänst på konsultföretaget BTS i Stockholm som KAM och förändringsledare. Under den tiden fick jag lära mig hur lönsamhetsförbättringar och strategiimplementeringar kunde ske med affärssimuleringar. Detta nyttiga synsätt har jag med mig i bagaget och hjälper till när lovande affärsidéer ska utvecklas.

- Hinner du med några styrelseuppdrag också?

- Jo, det är något jag prioriterar och vill göra ännu mer i framtiden. Utöver styrelsearbetet i mitt egna företag så är jag ordförande i edtech-bolaget Studybee i Malmö. Med Studybees bedömningsverktyg kan pedagogerna bedöma elevarbeten mot Skolverkets kunskapskrav direkt i Google Classroom. Överlag är digitala techbolag en bransch jag dras till och ser potentialen i. Jag vill gärna ha något ytterligare uppdrag framöver, t ex i ett lite mer moget bolag i tillväxtfas. I styrelserummet vill jag bidra med min erfarenhet inom försäljning, strategiska val och fokus samt tillväxtfrågor. Nu inför årsstämmorna ska jag skicka ut lite förfrågningar, kanske något bolag vill utöka kompetensen i sin styrelse?... Gärna något i Blekinge!

- Frågan är fri, bra initiativ! Vilken styrelseutbildning har du gått hittills och har du planerat någon mer?

- Jag gick grundutbildningen ”Rätt Fokus i styrelsearbetet” 2012 när jag deltog i ALMIs projekt för kompetensutveckling av kvinnor, ”Styrelsekraft”. Framöver tänker jag gå Master Fokus – fyradagarsutbildningen för ordförande – fysiskt i Stockholm. Jag vill ”unna” mig den kompetensinvesteringen.

- Du är medlem sedan 2017. Vad ger medlemskapet dig?

- Jag gillar det stora nätverket och många bra utbildningar och föreläsningar. De håller mig uppdaterad i aktuella frågor kopplade till styrelsearbetet. Nu under pandemin har jag varit med på många webbinarier, både som ni i Sydost anordnat och andra. Jag har ju många engagemang i Skåne så toppen att man kan delta i alla föreningars evenemang oavsett vilken lokalförening man tillhör.

- Vilka utmaningar och möjligheter ser du inom styrelsearbetet? Och pandemieffekter?

-Det är en utmaning att hålla styrelsearbetet fokuserat på strategiska beslut och inte falla ner i operativa frågor. Vad gäller just startups är det en svårighet att det operativa teamet är litet och då blir det resursproblem att exekvera strategin. Apropå möjligheter så ser jag som ordförande bl a betydelsen av mitt stöd till vd. Denna löpande avstämning är viktig för att hålla rätt kurs. Vad gäller pandemin har det inte varit så många negativa effekter för min del. I mitt förra uppdrag i Audiodo var vi tvungna att hitta representanter som kunde agera lokalt eftersom vi inte kunde resa och det gjorde att vi kunde ha högt tempo i försäljningen fastän det härjade en pandemi.

- Slutligen Jenny, vilka är dina tre bästa styrelseråd?

1. Fokusera på strategin i styrelsen, låt inte rapporteringen ta för stor plats.
2. Ha effektiva diskussioner och undvik rundgång. Summera beslut som blir tydliga för vd.
3. Våga fatta utmanande ”obekväma” beslut som behövs för bolagets utveckling.

- Tack för intervjun och lycka till ditt företag och dina styrelseuppdrag!

Nationella partners: