Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

Månadens Medlem april 2018: Charlotte Heliosson 

Befattning: Delägare, ledamot och VD Improvera, repr UC samt verksamhetsledare StyrelseAkademien Sydost

Medlem i StyrelseAkademien Sydost sedan: 2004

 

Vill du tipsa om framtida Månadens Medlem?

Maila oss på sydost@styrelseakademien.se

Förening

Månadens medlem april 2018: Charlotte Heliosson

"Planera styrelseåret och lägg in viktiga teman för varje styrelsemöte!"

Detta tycker jag är en viktig grundbult för att få tid att fokusera på olika delar av verksamheten. Ett företag behöver utvecklas på många fronter kontinuerligt och då är det viktigt att djupdyka i vissa teman ibland och ge dem extra tid.

Hur ser då min egen styrelsebakgrund ut? Den började 1994 när jag bodde i Hovmantorp och kommunens riksteaterförening Lessebo Teaterförening sökte efter två unga ledamöter. Jag och en kompis tyckte det var viktigt med teaterutbud även på ”landet” och tänkte att vi ställer upp två år. Men som många av er vet så blir man oftast kvar längre än så i ideella föreningar… Det blev hela 15 år innan jag flyttade till Växjö. Detta var en nyttig styrelseskola med styrelsemöten, operativt arbete med att beställa och arrangera föreställningar, årsstämmor samt att inneha både sekreterar- och kassörsrollen. 

När min far 1996 startade eget konsultföretag och ville ha familjen med i styrelsen så hade jag koll på hur ett styrelsearbete fungerar och att det är viktigt med både ekonomisk kontroll och strategier framåt. Så småningom ledde detta engagemang till att jag lämnade läraryrket och började i företaget Improvera AB 2003 där jag fortsatt verka. Ja har numera flera roller i företaget och är delägare, styrelseledamot, ekonomiansvarig, VD, repr för UC Marknadsinformation samt verksamhetsledare för StyrelseAkademien Sydost. Tur att jag gillar att ha många bollar i luften och ”multi-taska”!

Nu när StyrelseAkademien Sverige gått ut med visionen ”en extern ledamot i varje bolag” så kan jag skriva under på att detta är en vitamininjektion för bolaget. Improvera har sedan 2004 haft extern ordförande samt sedan 2008 extern ledamot vilket är att rekommendera. Tack vare deras friska ”utifrån-ögon” har flera nya tjänster utvecklats, bl a en VD-utbildning och nu en utbildning för näringslivsutvecklare. Dessa kompetenser är heller inte dyra jämfört med en anställd och skulle vi inte längre trivas med vårt samarbete så kan man utlysa en extra bolagsstämma eller avgå vid den ordinarie. Svårare än så är det inte.

Slutligen några av mina bästa styrelsetips:

  1. Ha tema för varje styrelsemöte för att fokusera och utveckla olika delar. Förnya också dagordningen
    med moderna ämnen som hållbarhet, IT-säkerhet, digitalisering, lokalt engagemang mm.
  2. Låt inte punkten försäljning och marknadsföring få för lite uppmärksamhet. Hur bra kunderbjudanden
    man än har hjälper inte det om man inte har en strukturerad marknads- och säljplan som efterlevs.
  3. Glöm inte att ha åtminstone ett längre möte under året under annorlunda former. Åk till ett annat ställe,
    gör en trevlig aktivitet tillsammans. Under avspända former kan de bästa idéerna komma!

Nationella partners: