Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

Månadens Medlem januari 2018: Britt Johansson 

Befattning: Ägare, ordförande samt ansvarig för personal, lön och administration i Stewes Servicefirma AB

Medlem i StyrelseAkademien Sydost sedan: 2011

 

Vill du tipsa om framtida Månadens Medlem?

Maila oss på sydost@styrelseakademien.se

Förening

Månadens medlem januari 2018: Britt Johansson 

Stewes Servicefirma AB startade 1986 och är en komplett leverantör inom legotillverkning i tunnplåt, montering, specialmaskiner och industriservice. Fokus har alltid legat på nöjda kunder och hög kvalitet vilket belönade dem med priset Årets Gasellföretag 2007 i Kronobergs län. Ägare och ordförande i bolaget är Britt Johansson som dessutom har hand om frågor som rör personal, löner och administration.

Britt har varit medlem i StyrelseAkademien Sydost sedan 2011. Hon kom i kontakt med föreningen när hon var på jakt efter en extern styrelseordförande och blev tipsad om det är något som StyrelseAkademien hjälper till med.

”Ett tips för främst familjeföretag är att ta in extern hjälp för att ha som bollplank, för nya infallsvinklar och för att stämma av om det man gör är rätt eller inte”.

 Hon menar att det var till stor hjälp att ta in en extern ordförande som med sina erfarenheter kunde ge ett bredare perspektiv på olika frågeställningar. Något som är bra att tänka på när man tar in någon utifrån är att personkemin stämmer och att man från början är tydlig med att relationen ska vara rak och öppen. Det har man mycket att vinna på.  

 Men hon belyser även utmaningar i arbetet med att utveckla styrelsearbetet:

”Det är en utmaning att utveckla styrelsearbetet – både att hitta tid och intresse för det. Det är en prioriteringsfråga och man kan utveckla rätt mycket om man bara tar sig tid för det”.

Just därför menar hon att det kan det vara nyttigt att gå en styrelseutbildning – eftersom man ser på styrelsearbetet på ett annat sätt efter det. Britt själv gick grundutbildningen Rätt Fokus i Styrelsearbetet för några år sedan och tycker att det har hjälpt henne att tänka på ett nytt sätt i styrelsefrågor.

Avslutningsvis ger Britt sina tre bästa styrelsetips.

  1. Tips till främst familjeföretag: ta in extern hjälp för att ha som bollplank, för nya infallsvinklar och för att stämma av om det man gör är rätt eller inte.
  2. Sätt upp delmål – ofta har man stora ambitioner men då är det lätt att inget blir av. Då är det istället bättre att sätta flera konkreta delmål att jobba mot.
  3. Alla kunder är lika viktiga och det är viktigt att styrelsen även har kundfokus och tänker till kring hur man vårdar sina kunder.

 

Nationella partners: