Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

Styrelseexperten svarar

Har du en fråga till Styrelseexperten Nils-Erik Persson?

Maila din fråga till sydost@styrelseakademien.se så kanske din fråga publiceras i samband med nästa medlemsbrev! 

Läs fler svar från Styrelseexperten i vårt arkiv

Förening

Styrelseexperten svarar april 2021

Fråga

Jag är med i en styrelse på fem ledamöter inkl ordförande. Vi är enbart män och ”om det tycker jag egentligen inte”. Hur kan man gå till väga för att få en bättre fördelning?

Svar

För ett antal år sedan påtalade jag för min valberedning att nu är det dags att få in åtminstone en kvinna i styrelsen. Och det skedde. Det var absolut inget fel på denna kvinna, men hon kom inte riktigt till sin rätt. Av ledamöterna var 6 män och nu alltså 1 kvinna. Jargongen i styrelserummet var fortfarande grabbig/gubbig/teknisk/ekonomisk med mycket dåtidsperspektiv.

Jag gav valberedningen förslaget byta ut en manlig ledamot mot en kvinna vid kommande årsstämma. Det genomfördes och balansen blev bättre. Diskussionerna kom att handla även om andra värden som gagnade bolaget – ännu mer. Så småningom blev styrelsen i princip jämställd.

Så mitt råd; lika illa som det är att styrelsen bara består av män, lika illa är det om den innehåller enbart kvinnor. Det där med att ett kön inte bör understiga 40 % av styrelsens sammansättning kan vara en bra tumregel. Självklart är det kompetens som avgör, men med olika ingångar i diskussioner i styrelserummet ökar allas kompetens successivt.

Snacket om att det saknas kvinnor för styrelsearbete, det är nys. I StyrelseAkademien finns det närmare 2 000 kvinnliga medlemmar där många av dem vill engagera sig i styrelser. Samtidigt påstår ett gäng ägare att ”vi hittar inga kvinnor för styrelseuppdrag”.

Vid det senaste rekryteringsuppdraget jag just nu jobbar med, fick jag in 37 % kvinnor som sökte. Nytt rekord. I dagarna intervjuas fyra av uttagna kandidater. Tre av dem är kvinnor. Inte för att de är kvinnor utan för att de har högre kompetens i flera avseenden. 

/ Nils-Erik

Nationella partners: