Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

Styrelseexperten svarar

Styrelseexperten Nils-Erik Persson

Har du en fråga till Styrelseexperten Nils-Erik Persson?

Maila din fråga till sydost@styrelseakademien.se så kanske din fråga publiceras i samband med nästa medlemsbrev!

Läs fler svar från Styrelseexperten i vårt arkiv

Förening

Styrelseexperten svarar december 2020

Fråga:

Andra pandemivågen var ju verkligen ingen julklapp i förskott! Vad behöver jag som styrelseordförande/-ledamot tänka på? Vad händer med skatter om vi inte kan betala i tid?

Svar:

När pandemin drabbade oss i mars, var det en chock och mycket som tvärnitade. I samma månad skrev jag som ”styrelseexpert” hur viktigt det var att man som ordförande – och styrelse i övrigt – hade täta kontakter med VD för att stötta hen.

Från sommaren och fram till oktober kände många en viss lättnad och hade fått ett berättigat hopp. När det hoppet släcktes för många IGEN, kändes det kanske mentalt ännu värre än i mars. Om ert bolag drabbas så repeterar jag; som styrelseordförande MÅSTE du återgå till dessa täta kontakter med VD liksom att styrelsen skall hållas informerade om vad som händer i bolaget. Fler sammanträden behöver hållas – och den digitala mognade som vi alla fått mer eller mindre tvångsmässigt under året – ger oss ännu större möjlighet att genomföra mötena.  

Skatterna, ja.. Skatteförfarandelagen är stentuff för styrelseledamöter, men den kan ge vissa lättnader i samband med pandemin. Se vad Skatteverket skriver i ämnet via den här länken

https://www.skatteverket.se/foretagochorganisationer/skatter/skattekontobetalaochfatillbaka/betalningsansvarforjuridiskapersoner.4.6f9866931215a607a4f80003631.html?q=f%C3%B6retr%C3%A4daransvar

MEN förleds inte av denna tillfälliga dispens. Pengarna skall fram förr eller senare ändå, så dra ut trenden. Klarar ni situationen nu och senare, eller måste ni vidta ännu mycket mer drastiska åtgärder?!

Nils-Erik

Nationella partners: