Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

Styrelseexperten svarar

Har du en fråga till Styrelseexperten Nils-Erik Persson?

Maila din fråga till sydost@styrelseakademien.se så kanske din fråga publiceras i samband med nästa medlemsbrev!

 

Läs fler svar från Styrelseexperten i vårt arkiv

Förening

Styrelseexperten svarar juni 2019

Fråga:

Vår VD är efterfrågad i olika sammanhang, inte minst som styrelseordförande/-ledamot i andra bolag. Vilken uppfattning skall styrelsen ha i sammanhanget? Var sätter styrelsen gränsen?

Mitt svar:

  1. Se positivt på att er VD i olika sammanhang har visat sig eftertraktad med sitt sätt att vara och med sin kunskap m m! Det är varumärkesfrämjande för ert bolag! Och man lär av andra uppdrag och får måhända också ytterligare inspiration för sitt VD-jobb.
  2. MEN i VD-avtalet (som ni förstås har skrivit..) skall det framgå hur externa uppdrag skall hanteras. T ex att styrelsen skall godkänna sådana.

    Vi säger att ni hittills har ni lämnat grönt ljus för VD:s propåer.
  3. Nu kommer ni till den dag då VD anmäler önskemål om ytterligare uppdrag. Hur gör ni då? Han/hon har redan två externa uppdrag som sköts med den äran. Men nu då?

    Ni förstår att detta nya uppdrag t ex tidsmässigt skulle kunna pressa VD:n ytterligare eftersom nya utmaningar står för dörren i ert bolag. Vem har nu bollen? Jo, det har styrelsen, som via styrelseordföranden måste kunna meddela VD på ett kompetent och underbyggt sätt ”att då får du avsäga dig något annat uppdrag, annars är vårt beslut att du behövs ännu mer i bolaget varför tiden inte kommer att finns för dig”.
  4. Som VD vill man inte gärna bli motsagd samtidigt som man behöver styrelsens stöd. OM jag hade varit VD skulle jag tacka för att styrelsen är rädd om mig och min tid. Blir jag sur och börjar leta mig bort från bolaget; ja, då har bolaget blivit av med mig som saknar omdöme – och det kanske är bäst för bolaget!   Bra hanterat av styrelsen!

    (Det finns bolag, utan att nämna namn, där styrelsen hamnat i ett omöjligt underläge därför att VD blivit tvingad att fullfölja alldeles för tungt uppdrag som också skapat negativa rubriker..)

 

Nationella partners: