Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

Styrelseexperten svarar

Har du en fråga till Styrelseexperten Nils-Erik Persson?

Maila din fråga till sydost@styrelseakademien.se så kanske din fråga publiceras i samband med nästa medlemsbrev!

 

Läs fler svar från Styrelseexperten i vårt arkiv

Förening

Styrelseexperten svarar september 2019

Fråga: Egentligen trivs jag med min roll som VD, med det som bekymrar mig – och indirekt gör att jag håller på att tappa inspirationen – är att vi egentligen inte har någon styrelse som agerar som en styrelse.

Det är ägaren själv (med maka som suppleant) som är ledamot och det blir av förståeliga skäl inga styrelsemöten. Jag skulle vilja ha en styrelse med extern kompetens som kompletterar och kanske ersätter ägaren som ordförande. Hur tycker du att jag skall agera? Kan jag som VD agera i sammanhanget?

Svar: Du som VD har ett mycket stort ansvar för bolagets utveckling. Låt inte tystnad göra att du tappar sugen! Be att få möte med – i det här fallet - ägaren (inte telefonmöte eller annat tekniskt!). Sätt dig ner med honom och förklara lugnt och sansat att du vill bolaget bästa och att det i det ingår att du önskar en större styrelse som både stöd och sparring! Säger han då nej, tala om att du känner till att t ex StyrelseAkademien dels kan utbilda i ämnet, dels kan hjälpa till att få fram styrelsekandidater. Förhoppningsvis kan ett första samtal med oss var ett steg på vägen. Men OM ägaren, i det här fallet, enträget håller fast vid att ”han är bäst själv, vi behöver ingen utifrån, det har alltid gått bra ändå”, så har du svårt att göra så mycket mer i din roll – än att planera att söka dig därifrån!

PS: jag har vid tillfälle själv som VD agerat med framgång genom att kontakta valberedningen när jag menade att bäst-före-datum höll på att gå ut för vår ordförande/att verksamheten krävde ny regim. Man agerade, jag/vi fick en ny ordförande som gav mig och hela organisationen förnyad inspiration OCH som bidrog till ytterligare utveckling! (Ordföranden var inte överlycklig då han förstod att jag hade legat bakom, men efter några månader insåg han att det var bra för alla parter..).

Nationella partners: