Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

Styrelseexperten svarar

Har du en fråga till Styrelseexperten Nils-Erik Persson?

Maila din fråga till sydost@styrelseakademien.se så kanske din fråga publiceras i samband med nästa medlemsbrev!

Läs fler svar från Styrelseexperten i vårt arkiv

Förening

Styrelseexperten svarar januari 2023


Fråga: 

Jag har aldrig kommit igång med aktivt styrelsearbete i mitt bolag. Jag är rädd att bli ”överkörd” som ägare om jag tar in t ex en extern ordförande. Kan du stilla min oro?

Svar:

Jag förstår att du kan tänka så.  Du är van vid att ta alla beslut själv och behöver inte motivera dem för någon annan. Och du kanske känner att du blottlägger dina eventuella brister. MEN vill du att ditt bolag skall utvecklas både kompetens-/ omsättnings/lönsamhetsmässigt, rekommenderar jag dig att fundera i nya banor. Annars gör du både dig själv och ditt bolag en otjänst. Den berömda väggen kan vara i annalkande för dig om du hela tiden tycker att du är bäst själv – och tycker att livet bara skall bestå av arbete.

Så mitt förslag; starta ett styrelsearbete med extern ordförande (vi kan hjälpa dig med rekryteringen) där du själv är med i styrelsen som ledamot. Och snarast möjligt fyll på med ytterligare någon ledamot. Så länge du är ledamot i din egen styrelse är du ju i högsta grad med och påverkar inte minst de strategiska frågorna. Och det är du som i ägardirektiv talar om vad styrelsen skall ta hänsyn till. Skall du utveckla dig själv och bolaget måste du lyssna till den kompetens du tar in och inte hela tiden fundera över om du tappar den där ensamrollen/kontrollen som du kämpat med länge.

Ytterst har du makten i bolaget eftersom du äger aktierna själv. Därmed kan du på årsstämma eller extra bolagsstämma besluta om du skall ha en ”aktiv” styrelse, vilka som skall om väljas in – och inte minst – det är du som beslutar om du vill entlediga ledamot som inte funkar ihop med dig/ditt bolag.

Mvh Nils-Erik

Nationella partners: