Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

Pressmeddelande 2021-11-10

Förening

Västernorrlands nominering till Guldklubban 2021 - Niklas Forslund, Norrlands Trä

Niklas Forslund är Västernorrlands kandidat till utmärkelsen Guldklubban. Bakom nomineringen står StyrelseAkademien Västernorrland och Deloitte tillsammans med SEB. Syftet med utmärkelsen är att tydliggöra och öka medvetenheten om styrelseordförandes roll i det professionella styrelsearbetet.

- Det är roligt och ärofyllt att få motta nomineringen till Guldklubban. Norrlands Trä, som är ett familjeägt bolag med säte i Älandsbro utanför Härnösand, har gjort en stark utvecklingsresa, säger Niklas Forslund, ordförande på Norrlands Trä.

Bolaget är specialiserat på träförädling och drivs av ett passionerat intresse för trä. Produktionen vilar på en tradition som går tillbaka flera generationer, samt nedärvd yrkesskicklighet. Bolaget har de senaste åren tillsatt en nästintill helt extern styrelse plus huvudägarna. De har dubblerat omsättningen och fortsätter sin tillverkning i samma fabrik, där de genom inventeringar i mekanik, automation och tillgänghet uppnått en avsevärd kapacitetsökning utan ökning av tjänstemannaorganisationen med hjälp av digitalisering och AI.   

Niklas Forslund klev in som styrelseordförande i ett inledningsvis rätt utmanande läge. Organisationen var inte på plats, ägandeskapet hade förändrats och styrelsen var ny. Ägarna hade sett över vilka kompetenser och förebilder som krävdes och tillfrågat Niklas Forslund och de övriga externa ledamöterna om de ville ingå i styrelsen.

- Uppdraget som ordförande var tydligt. Strategin 2016 var att gå från att vara ett familjeföretag till att bli ett helt igenom professionellt bolag, säger Morten Bergsten, styrelseledamot på Norrlands Trä.

- Vi sökte en modig, kompetent och ordningsam styrelseordförande med ett stort människointresse. Niklas Forslund är extremt nyfiken och har en oerhörd vilja att lära sig. Han är vetgirig och lägger den tid som krävs för att komma fram till rätt beslut med genomarbetade beslutsunderlag. Han är en person som ser möjligheter och utvecklingspotential och som dessutom har full koll på ekonomin. Han är inte rädd för att bli obekväm och ingen kan prata omkull honom, säger Jan Nivfors, VD på Norrlands Trä.

Norrlands Trä har under Niklas Forslunds ledning gjort stora förändringar i styrelsen och i den digitaliserade produktionen. I sin roll som ordförande upplevs Niklas Forslund som unik. Han har skapat en samspelt styrelse genom att vara inspirerande och givmild i sina idéer men också genom sin starka drivkraft. Kort summerat kan det konstateras att valet av Niklas Forslund som ordförande har tillfört såväl kompetens som en digital utveckling av företaget, där vikten av att ha roligt är en drivkraft i styrelsearbetet. 

- Genom sitt smittande engagemang bidrar Niklas till att göra styrelsearbetet roligt, säger Jan Nivfors.

Guldklubban instiftades 2005 av revisions- och konsultföretaget Deloitte och den ideella föreningen StyrelseAkademien. Utmärkelsen delas ut varje år i två klasser, en för noterade och en för onoterade bolag, till ordförande som är goda exempel på hur ordföranderollen har utövats i praktiken.

Den nationella prisceremonin går av stapeln i Stockholm den 1 december 2021

För mer information: 
Urban Strömbom SEB Sundsvall, mobil 070-763 90 26  
Lizze-Lott Bergman, Deloitte AB, mobil 073-075 38 88
Ewa Sandeheim, StyrelseAkademien Västernorrland, mobil 070-667 19 94

Klicka HÄR för att läsa mer om Norrlands Trä

Nationella partners: