Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

VÄLKOMMEN TILL
STYRELSEAKADEMIEN NORR

Vi brinner för företagande och styrelsearbete och vill - på alla sätt vi kan - bidra till utvecklingen av näringslivet i den norra delen av vårt land.

StyrelseAkademien Norr finns nu på fyra orter - Luleå, Skellefteå, Umeå och Örnsköldsvik, och vi arbetar aktivt med att skapa medlemsnytta för våra medlemmar som stadigt ökar i antal. Detta gör vi genom att skapa mötesplatser med möjligheter för nätverkande, inhämtande av kunskap och erfarenhetsutbyten.

Läs mer om oss…

News

Vi pausar våra frukostmöten tills vidare

StyrelseAkademien Norr har beslutat att ta en paus vad gäller våra frukostmöten som en följd av den utveckling vi ser när det gäller spridningen av COVID-19.

Evenemang

INSTÄLLT! Luleå frukostmöte 20 mars: Så formuleras en framgångsrik strategi!

Frukostmötet är inställt. Vi beklagar och hoppas kunna återkomma med ett nytt datum för denna föreläsning.

Utbildning

Aktuella utbildningar

Se vårt aktuella utbud av utbildningar i området Norr. Vi erbjuder både grundläggande certifieringsutbildning i styrelsearbete och spännande endagarsutbildningar med fördjupning i viktiga ämnen.

Evenemang

Umeå frukostmöte 3 april: Glassiga kor - Bonden som sadlade om

Helena Ågren som sadlade om från mjölk- och köttbonde till glassbonde berättar vad de fått lära och utveckla för att vara på marknaden - något som varit spännande, roligt och lärorikt men inte alltid så enkelt och självklart.

Evenemang

Skellefteå frukostmöte samt årsstämma 10 mars 2020

Fredrik Wikström och Jörgen Munter berättar om vad styrelsen strategiskt bör tänka på inför försäljning eller köp av företagsfastigheter. Efter föreläsningen hålls årsstämma för StyrelseAkademien Norr.

Evenemang

Luleå frukostmöte 20 mars: Så formuleras en framgångsrik strategi!

De allra flesta organisationer har arbetat med sin strategi under många år, men hur vet du att din valda strategi är bra? Lisa Ek, strategikonsult på LTU Business med nio års erfarenhet av att arbeta med rådgivning på allt ifrån globala industrikoncerner till investmentbolag och start-ups, tar oss igenom ett test som indikerar hur framgångsrik en strategi kommer att vara.

Evenemang

INSTÄLLT! Umeå frukostmöte 13 mars: Vad kan ett professionellt styrelsearbete åstadkomma - Vinnare av Guldklubban!

Frukostmötet är inställt. Vi beklagar och hoppas kunna återkomma med ett nytt datum för denna föreläsning.

Evenemang

Umeå frukostmöte 13 mars: Vad kan ett professionellt styrelsearbete åstadkomma - Vinnare av Guldklubban!

Ett värdeskapande professionellt styrelsearbete med betoning på de strategiska frågorna har visat sig vara helt avgörande för ett hållbart framgångsrikt företagande. Lyssna på Marie Berglund, vinnare av Guldklubban!

Evenemang

Örnsköldsvik frukostmöte 28 februari: Hållbarhet – vad innebär det för ditt företag?

Affärsmässighet och hållbar utveckling går hand i hand. Det konstaterar Maria Blechingberg som är seniorkonsult på Esam AB. Missa inte februari månads frukostmöte i Örnsköldsvik!

Nyheter

Hur ska vi göra med bolagsstämman nu när Corona härjar?

Corona härjar samtidigt som bolagsstämmorna närmar sig. Hur ska man lösa det på bästa sätt? StyrelseAkademien listar alternativen och vad små- och medelstora bolag bör tänka på. För noterade bolag finns ytterligare regler som inte till fullo täcks in här.

Nyheter

Styrningsmodellen ger framgång i Atlas Copco

Hans Stråberg var redan rikligt prisbelönt när han mottog Guldklubban 2019 för sitt arbete i Atlas Copco. Trots det betyder detta pris mycket för honom – även om han anser att framgången ligger i den styrningsmodell som varit på plats länge.

Nyheter

Besvikelse efter ny dom om arvodet

Frågan om hur styrelseledamöters arvoden ska beskattas har varit het ända sedan sommaren 2017. I december 2019 fastställde Högsta förvaltningsdomstolen att arvodet ska beskattas som lön, och får alltså inte faktureras.

Nyheter

StyrelseAkademien ses som kompetenshöjare

Årets medlemsenkät besvarades av 1 298 personer, ett hundratal fler än förra året. 2018 års undersökning visade på fyra viktiga huvudområden för medlemmarna: Kunskap, Nätverk och kontakter, Uppdrag samt Stöd och trygghet. Hur har då StyrelseAkademien levererat på dessa punkter under 2019?

Nyheter

Kvinnliga ledamöter håller manlig vd i schack

Flera studier har visat att kvinnor i styrelsen resulterar i bättre förvärvs- och investeringsbeslut och i mindre aggressivt risktagande. Ofta uppvisar bolagen också bättre resultat. Nu vet forskarna också varför. I en ny studie som redovisas i Harvard Business Review ges en tänkbar förklaring till varför det är så: Kvinnorna håller manliga vd:ar med stort ego i schack.

Opinion

Arvodesregler ett hot mot svensk tillväxt

DEBATT Högsta förvaltningsdomstolens dom om att styrelsearvoden ska beskattas som lön innebär en negativ särbehandling av en nyckelgrupp i näringslivet. Det skriver Svante Forsberg, StyrelseAkademien, Anders Oscarsson, Institutionella ägares förening och Caroline af Ugglas, Svenskt Näringsliv, i Svenska Dagbladet.

LÄS MER NYHETER FRÅN HELA STYRELSEAKADEMIEN

Nationella partners: